Menu

Søg på sitet

Optima

Optima er en familie af investeringsfonde, som investerer i aktier og obligationer. Når du investerer i Optima, investerer Optima i flere hundrede nøje udvalgte aktier og obligationer for dig. Det er en fordel, fordi du mindsker risikoen ved at sprede dine investeringer.

BankInvest tilbyder Optima i seks risikoprofiler, hver i en akkumulerende og udbyttebetalende udgave. For at finde ud af hvilken afdeling der passer bedst til dig, er det vigtigt, at du kender din risikoprofil og din investeringshorisont. Det kan din rådgiver i dit pengeinstitut hjælpe dig med at fastlægge.

 

Introduktion til Optima

Chefporteføljeforvalter Peter Lorin Rasmussen fortæller

Status og rapportering

Månedlig update om markedet og allokeringen

Kunsten at investere

Optima kommer i seks forskellige varianter med hver sin risikoprofil. Optima 10, Optima 30, Optima 55 og Optima 75 har navn efter, hvor stor den typiske eller neutrale aktieandel er. Den risiko, du løber, vil tilsvarende typisk være højere, jo flere aktier du har i din portefølje. Ønsker du kun obligationer eller aktier, skal du vælge hhv. Optima Rente eller Optima Aktier.

Navn
Afkast i dag
ISIN
Risiko
Profil
Indre værdi
Afkast i dag
År til dato
Data fra
Seneste måned
1 år
3 år
5 år
7 år
10 år
ISIN
Indre værdi
Indløsning
Emission
Data fra
ISIN
2023
2022
2021
ISIN
Artikelnr.
Profil
Bæredygtigt aftryk Bæredygtighedsrelaterede oplysninger CI Prospekt Regnskab Vedtægter Bæredygtigt aftryk Faktaark
Løbende afkast Annualiserede gennemsnitsafkast
Kurserne opdateres løbende over dagen fra kl. 9–17 med cirka 25 minutters forsinkelse. "Afkast i dag" viser ændringen fra dagens seneste kurs op i mod seneste lukkekurs. "År til dato" opdateres én gang om dagen omkring kl. 12 og er beregnet på baggrund af foregående dags lukkekurs (hvor indre værdi er opgjort på alle markeders lukkekurser).
Alle afkast er efter omkostninger, beregnet i DKK og opgjort i procent.
Kurserne opdateres løbende over dagen fra kl. 9–17 med cirka 25 minutters forsinkelse.
Alle udbytter er udtrykt i procent.

Sådan kommer du i gang

Dit pengeinstitut kan besvare dine spørgsmål, rådgive dig om investeringer og hjælpe dig i gang med at investere i en Optima-fond.

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld