Menu

Søg på sitet

Globale aktieporteføljer med en bæredygtig profil vinder stadigt større indpas blandt investorer, og særligt har vi under COVID-19-krisen set større inflow i disse strategier end i traditionelle globale aktieporteføljer.

Men hvordan kan man investere bæredygtigt, hvad er ESG og går bæredygtighed på kompromis med afkastet og risikoen i porteføljen? 

Det kan du høre mere om i podcasten Rig på viden, hvor chefporteføljeforvalter i Globale Aktier Bæredygtig Udvikling, Nils Lodberg, giver sit input på, hvorfor bæredygtige investeringer giver et bedre risikojusteret afkast.

Teamet bag vores bæredygtige globale aktiefond, Nils Lodberg, Mads Stenbo Nielsen og Mikkel Zobbe, har også i en analyse til Finans/Invest diskuteret den praktiske implementering af bæredygtighed i en global aktieportefølje og analyserer historisk performance i og udenfor kriseperioder, såvel som i relation til klassisk faktorinvestering.

Analysen viser, at tilføjelse af en bæredygtig profil til en global aktieportefølje har en positiv indvirkning på det risikojusterede afkast. Det gælder både generelt og i kriseperioder, ligesom bæredygtighed også har en positiv effekt på de klassiske aktiefaktorer. Artiklen gennemgår desuden den seneste empiriske og teoretiske litteratur med fokus på forskellige motiver for bæredygtige investeringer.

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld