Menu

Søg på sitet

Udbyttet kom tidligt i år - private investorer fik 4,4 mia. kr. i januar

Nyt fra BankInvest

I år udbetaler mange investeringsfonde udbytter allerede i sidste halvdel af januar eller i første halvdel af februar. Det fremgår af en afkast- og markedsstatistik for januar 2017, som Finans Danmark har offentliggjort fredag formiddag. Den tidlige udbyttebetaling skyldes, at de fleste fonde ikke længere udsteder ex-kupon fonde, dvs. beviser uden ret til udbytte.

Udbytter på 4,4 mia. kr.


Fonde målrettet private investorer udbetalte udbytter for mere end 4,4 mia. kr. i januar. Størstedelen af udbytterne på 2,3 mia. kr. gik til aktieinvestorerne, mens investorer i danske og udenlandske obligationsfonde fik henholdsvis 585 og 570 mio. kr.

"Det er meget store penge, der kommer ud til opsparerne som udbytte. Sidste år blev der udbetalt 34,4 mia. kr. i januar. I år er der kommet 4,4 mia. kr., og der er formentlig meget mere i vente i februar. Så det er en betydelig vitaminindsprøjtning til både de enkelte opsparers forbrugsmuligheder og til samfundsøkonomien," siger Anders Klinkby, adm. direktør i Finans danmark.


BankInvest-afdelingerne


BankInvests-foreningernes afdelinger udbetalte aconto-udlodningerne den 8. februar 2017, med valør i dag, den 10. februar 2017.

Udbytterne forudsætter endelig godkendelse på foreningernes ordinære generalforsamling den 20. april 2017.

Dato: 10. februar 2017
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld