Menu

Søg på sitet

Investorbreve for 1. kvartal 2021

Årets første kvartal på de finansielle markeder var karakteriseret ved stigende lange renter, stigende aktiemarkeder globalt set og stigende råvarepriser.

Rentestigningerne forårsagede betydelige udsving på aktiemarkederne og pressede de mere defensive og rentefølsomme dele af markedet. Det amerikanske aktieindeks S&P500 sluttede dog alligevel med en stigning på 5,8%. Europæiske Stoxx600 steg 7,7%, mens danske aktier (OMX Copenhagen Cap) haltede noget efter med en stigning på 2,9%. Emerging Markets aktier steg 6% i kvartalet, målt i danske kr.

Kredit-obligationerne viste forskellige tendenser. Investment grade virksomhedsobligationer fulgte stort set rentestigningen i statsobligationerne. Det resulterede i negative afkast. Derimod viste high yield obligationer relativ styrke med et klart fald i renteforskellen til statsobligationer med samme varighed. Emerging markets obligationer blev presset af de stigende USD-renter og gav mærkbart negative afkast gennem kvartalet.


Bliv opdateret i investorbrevene, hvor porteføljeforvalterne kommenterer udviklingen og de seneste begivenheder samt forventninger til det kommende kvartal.

Investorbrevene findes på de respektive afdelingers produktsider - samt på oversigtssiderne under fanebladet materialer:

Bemærk at investorbrevene for afdelingerne BI Private Equity og BI Erhvervsejendomme A/S først tilkommer senere, når alle tal er beregnet.

 

Se også:

Dato: 14. april 2021
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld