Menu

Søg på sitet

BankInvest investerer i vækstselskab på First North

Aktier
Penneo, der blandt andet udvikler softwareløsninger til de elektroniske underskrifter, er en ny investering i aktiefonden Small Cap Danske Aktier.

Penneo, der blandt andet udvikler softwareløsninger til de elektroniske underskrifter, er en ny investering i aktiefonden Small Cap Danske Aktier.

Fonden Small Cap Danske Aktier er med som ankerinvestor, når den danske softwareudvikler Penneo til juni efter planen introduceres på ”den lille børs” Nasdaq First North.

Med et 2019-afkast på 31,4 % leverede aktiefonden Small Cap Danske Aktier sidste år et flot afkast, både absolut og relativt (benchmark på 25,4 %). Også i år er fonden i skrivende stund foran sit benchmark, efter et kurs comeback på næsten 12 % den seneste måned.

Nu har Small Cap Danske Aktier for første gang valgt at gå med i en børsnotering på Nasdaq First North, handelspladsen for mindre vækstselskaber. 

Software til underskrifter


Det drejer sig konkret om selskabet Penneo, der blandt andet udvikler softwareløsninger til de elektroniske underskrifter, som vinder frem blandt banker, revisorer og advokater. Løsninger, der sparer tid og årligt skåner miljøet for mange tons papir. 

”Vi har givet tilsagn om køb af aktier for 9 mio. kr., hvilket  svarer til 15-20 % af Penneos samlede kapitaludvidelse”, forklarer seniorporteføljeforvalter Stefan Ingildsen.

”Penneo har en interessant forretningsmodel, og med et kompetent ledelsesteam har de forudsætningerne for at accelerere væksten, hvis de får tilført kapital. Selskabet har demonstreret ”proof of concept”, står stærkt i Norden, og er nu klar til international ekspansion i Europa”, siger Stefan Ingildsen.

 ”Vi investerer i forventning om et tilfredsstillende afkast, og glæder os samtidig over at kunne bidrage med kapital til en mindre dansk vækstvirksomhed, ikke mindst i lyset af den aktuelle krise.”

Penneo havde ved udgangen af 2019 over 1.600 skandinaviske virksomheder som kunder. 17 ud af de 20 største danske revisionshuse er kunder, og 60 pct. af årsregnskaberne til Erhvervsstyrelsen i Danmark bliver i dag underskrevet med Penneos software. 

Håndplukket


Kapitalforeningen Small Cap Danske Aktier blev lanceret i efteråret 2018 i samarbejde med Vækstfonden. Fondens strategi er at håndplukke 10-15 af de bedste selskaber uden for C25-indekset.

Small Cap Danske Aktiers investeringsunivers omfatter alle danske aktier, som ikke er med i C25-indekset – altså også selskaber som fx ALK-Abello og Ringkjøbing Landbobank med flere milliarder kroner i børsværdi. Penneo bliver dermed blandt de allermindste selskaber i Small Cap Danske Aktiers portefølje.

Materialet er produceret af BankInvest-koncernen (BankInvest) og skal anses som markedsføringsmateriale. Formålet med materialet er at give generel information om udviklingen i afdelingen og skal ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Eventuel omtale af selskaber og værdipapirer skal alene ses i forhold til afdelingens portefølje- og risikoprofil. BankInvest tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af BankInvest selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder, som BankInvest vurderer pålidelige. BankInvest er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. BankInvest anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger.

Tallene i materialet er historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele i afdelingen bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og væsentlig investorinformation. Informationen findes på www.bankinvest.dk.

Dato: 7. maj 2020
Produkter:
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld