Menu

Søg på sitet

Lokale Pengeinstitutters ”Pengenyt”: Undgå negative indlånsrenter ved at investere eller fjerne gæld

Kommentar
Andrea Panzieri, investeringsdirektør i BankInvest. Foto: Ricky Molloy.

Andrea Panzieri, investeringsdirektør i BankInvest. Foto: Ricky Molloy.

BankInvests investeringsdirektør Andrea Panzieri er interviewet i det nyeste nummer af Lokale Pengeinstitutters ”Pengenyt”, om hvad pengeinstitutkunder med større indlån bør gøre, hvis de ønsker at undgå negative indlånsrenter. ”Pengenyt” distribueres til Lokale Pengeinstitutters 54 medlemspengeinstitutter og deres ca. 500 filialer.

I artiklen ”Intet afkast uden risiko” siger Andrea Panzieri bl.a.: ”Kunder, der har et stort beløb stående på indlånskontoen i deres bank, får i dag dårligt nok dækket inflationen, og dermed udhules opsparingen år for år. Det bliver værre nu, da mange kunder også skal betale negative renter af at have indlån i banken. Derfor bør kunderne søge rådgivning. En mulighed er at nedbringe gæld eller investere hele eller dele af indlånskronerne. Eller at gøre begge dele”.

Andrea Panzieri uddyber: ”Hvis der er tale om en almindelig privatkunde, som ikke ønsker at løbe nogen risiko og samtidig har en kort investeringshorisont på 0 til 3 år, så er det i dagens lavrentemiljø vanskeligt at investere pengene fra indlånskontoen og få et positivt afkast efter omkostninger. Men flere og flere kunder vil fremover ikke ”kun” få 0 procent i rente på indlånet, men vil skulle betale negative renter, og så kan investeringer i for eksempel obligationsprodukter, der giver omkring 0 procent i afkast efter omkostninger, stadig være et alternativ”.

BankInvests investeringsdirektør giver også i artiklen et indblik i danskernes generelle opsparings- og formueforhold med udgangspunkt i rapporten med titlen ”Danskernes opsparing – med særligt blik på investeringsforeninger”. Det er en rapport, som CBS-professor Jesper Rangvid udarbejdede i forbindelse med BankInvests 50 års jubilæum i oktober 2019.

Dato: 14. februar 2020
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld