Solen er begyndt at skinne igennem de mørke skyer over finansmarkederne, der nu har genvundet meget af det tabte. Det har i den grad været en turbulent tid, så hvor står vi nu? Og hvad er særligt værd at holde øje med i den nærmeste fremtid? Det får du svar på i denne artikel, hvor vi giver en kort status på markedernes tilstand:
Optimismen breder sig igen på de finansielle markeder, og især aktiemarkedet har genvundet momentum. Det skyldes først og fremmest, at frygten for en handelskrig (og de økonomiske konsekvenser heraf) har lagt sig.
I starten af denne uge kom en midlertidig aftale om nye toldsatser mellem USA og Kina i hus. Og toldsatserne var lavere end forventet. Amerikansk told på kinesiske varer falder fra 145 % til 30 %, mens det den anden vej sænkes fra 125 % til 10 %. Altså et betydeligt fald. Og noget tyder på, at markederne indstiller sig på, at disse midlertidige tariffer går hen og bliver permanente.
Særligt i USA har markederne fået et comeback. S&P 500, der er et indeks over 500 af de største børsnoterede selskaber i USA, er nu i plus for året, og faktisk tyder maj måned lige nu til at stå for den største månedlige stigning for det amerikanske indeks siden november 2023. Mange investeringsbanker øger da også deres forventninger til det amerikanske marked, og vi ser samtidig mindskede forventninger til en mulig recession.
Det er dog også værd at huske på, at dette såkaldte short squeze (en stor stigning på kort tid) også er mulig, fordi vi kommer fra et meget lavt udgangspunkt. Da det var allerværst, den 7. april, var S&P 500 nede med 17,5 %, ÅTD, mens vi i dag rammer +0,5%.
Hvad holder vi særligt øje med den kommende?
- Med en midlertidig handelsaftale mellem USA og Kina rettes blikket mod de øvrige lande. Den nuværende pause i handelskrigen står til at udløbe i juli, så hvornår kommer de næste handelsaftaler på plads? Vi holder særligt øje med Asien og Europa.
- Også andre forhandlinger er værd at holde med. Vil Putin og Zelenskyj mødes ved forhandlingsbordet? Og vil Indien og Pakistan forlænge den nuværende våbenhvile?
- Den 28. maj offentliggør Nvidia regnskab. Det bliver interessant at se, om AI-temaet igen kan sætte gang i markederne.
- Jobrapporten for USA kommer den 6. juni og kan få stor betydning for markederne. Hvis den holder sig stærk, er det en klar indikation på, at den amerikanske økonomi stadig har det rigtig godt.
Deltag i vores webinar den 2. juni, og bliv klogere på finansmarkederne
Se med live, når chefstrateg Jakob Vejlø og Head of Multi Asset Peter Lorin giver dig en dugfrisk opdatering på verdensøkonomien og finansmarkederne.
Hør også deres bud på, hvad du som investor bør tage med i dine overvejelser.

Materialet er produceret af BankInvest-koncernen (BankInvest) og skal anses som markedsføringsmateriale. Formålet med materialet er at give generel information om udviklingen i afdelingen og skal ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Eventuel omtale af selskaber og værdipapirer skal alene ses i forhold til afdelingens portefølje- og risikoprofil. BankInvest tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af BankInvest selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder, som BankInvest vurderer pålidelige. BankInvest er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. BankInvest anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger.
Tallene i materialet er historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Afdelingen er en aktivt forvaltet UCITS-ETF, og afdelingens beholdninger gøres løbende tilgængelige på www.bankinvest.dk. Tegning af andele i afdelingen bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central information. Informationen findes på www.bankinvest.dk