Menu

Søg på sitet

2014 blev rekordår for danske investeringsforeninger

Kommentar

2014 blev endnu et godt år for den danske investeringsfondsbranche. Investorerne sendte flere sparepenge på arbejde gennem branchens detailrettede fonde, og både aktie- og obligationsfondene gav generelt gode afkast. Branchens samlede forvaltede kapital steg for sjette år i træk og er nu oppe i rekordniveauet 1.718 mia. kroner.

 løbet af 2014 købte private m.fl. investeringsfonde for 37,6 mia. kroner. Der var indskud i samtlige typer af fonde, men størst interesse for fondene med udenlandske aktier. På obligationsområdet havde investorerne mest appetit på fondene med fokus på Danmark.

”Det er godt, at investorerne køber bredt ind. For risikospredning er alfa og omega, når man investerer. Vi er glade for, at danskerne benytter investeringsfonde i så stor stil. Danske investeringsfonde giver nogle af de bedste afkast i Europa. Det tiltrækker investorerne, og vi har nu haft tilgang til detailområdet hvert år siden 2008”, siger direktør Jens Jørgen Holm Møller, Finans Danmark

Det er nogle af konklusionerne i Investeringsfondsbranchens nye analyse ”Markedet for investeringsfonde 2014”. I analysen kan man også læse, at

  • 760.000 private ejer investeringsfonde. De har i alt investeret 397 mia. kroner og ejer i gennemsnit for over ½ mio. kroner.
  • investorerne nu kan vælge mellem flere end 500 forskellige investeringer. Flertallet styres efter den aktive investeringsstrategi. 35 fonde investerer passivt/indekseret.
  • 2014 blev det hidtil bedste år for de fonde, der er skræddersyede til udenlandske kunder. Investorerne købte for 13,5 mia. kroner.
  • Investorerne kan vælge mellem 35 udbydere af investeringsfonde. De største forvalter mange hundrede mia. kroner – de mindste under 1 mia. kroner.
  • den danske branche fortsætter med at vinde markedsandele i Europa. Siden 2003 er andelen fordoblet.


Risikoen spredes


”Danske investeringsfonde giver alle investorer nem adgang til gode investeringer. Branchens eksperter overvåger markederne og sørger for en solid risikospredning i investeringerne.

Branchens samlede forvaltede kapital steg 333 mia. kroner i 2014 – og vi forvalter nu over 1.700 mia. kroner. Det er ikke langt fra den samlede økonomiske aktivitet i Danmark et enkelt år.

 

Dato: 22. januar 2015
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld