Menu

Søg på sitet

BankInvest klar med investeringer via mobil-app'en Darwin: Kunder kan aktivere deres bankindlån og få et bedre afkast

Nyt fra BankInvest

BankInvest lancerer den 1. februar 2018 mobil-app'en Darwin i samarbejde med en række lokale og landsdækkende pengeinstitutter. Med Darwin kan bankkunder på en nem måde selv investere i aktier og obligationer (indeksfonde) direkte via mobiltelefonen.

Efterspørgslen efter digitale investeringsløsninger målrettet almindelige forbrugere er stigende. Det er baggrunden for, at BankInvest nu lancerer mobil-app'en ”Darwin” i samarbejde med en række lokale og landsdækkende pengeinstitutter.

Darwin retter sig mod bankkunder, som ønsker en nem, billig investeringsadgang og som ikke søger investeringsrådgivning i et pengeinstitut. I Darwin kan kunderne komme i gang med at investere for et indskud på 1.000 kr. Der er ingen øvre indskudsgrænse.

Brugeren styrer selv alt via app'en, herunder oprettelse af aftalen, løbende indskud, valg af investeringsprodukt og hævninger. Aftalen indgås med kundens bank. Konto og depot til Darwin-investeringer oprettes i kundens egen bank.

Darwin-brugerne kan vælge mellem fire investeringsprodukter med aktieandele på hhv. 15, 35, 60 og 80 %. Produkterne er bygget op om en portefølje af 14 indeksfonde, der følger et markedsindeks. De kaldes også ETF'er (Exchange Traded Funds).

Darwins fire produkter ligger i en dansk investeringsforening, og produkterne er udbyttebetalende.

”Med lanceringen af Darwin stiller vi et meget brugervenligt produkt til rådighed for almindelige bankkunder, der ønsker en nem investeringsløsning, som de selv styrer. Det kan fx være kunder, der placerer nogle af deres indlånsmidler i Darwin for at opnå en bedre forrentning end bankkontoen kan give”, siger Lars Bo Bertram, administrerende direktør i BankInvest.

Lave omkostninger fordi Darwin er uden investeringsrådgivning og baseret på indeksfonde

Priserne på de fire investeringsprodukter varierer mellem 0,75 og 0,95 pct. Den lave pris er mulig, fordi der er tale om en selvbetjeningsløsning uden adgang til investeringsrådgivning, og fordi passivt forvaltede indeksfonde har lavere omkostninger.

BankInvests investeringsspecialister foretager dog aktiv allokering i de fire Darwin investeringsprodukter, og det er inklusiv i prisen.

Det er de største globale ETF-leverandører, som leverer indeksfonde til Darwin. Disse indeksfonde er ikke etisk screenede. Det skyldes, at udbuddet af etisk screenede indeksfonde i dag er meget begrænset, priserne er høje og ”spreads” (forskel på købs-/salgspris) også er store.

BankInvest er i dialog med ETF-leverandørerne om muligheden for på et senere tidspunkt at indføre etisk screenede indeksfonde i Darwin.

Hvis det er afgørende for kunden at investere i etisk screenede investeringsfonde, opfordres kunden i stedet til at søge investeringsrådgivning hos sit pengeinstitut om alternative løsninger som fx investering i aktivt forvaltede BankInvest-fonde, der er etisk screenede.

Darwin er ved lanceringen åben for investering af private kunders frie midler. Løsningen er dog fleksibel, så det eksempelvis er teknisk muligt at håndtere den kommende Aktiesparekonto, når den efter regeringens plan introduceres i 2019.

BankInvest har udviklet Darwin i tæt samarbejde med datacentralerne på det danske marked. Det betyder, at en lang række pengeinstitutter vil kunne tilslutte sig løsningen.
Ved lanceringen den 1. februar åbner Djurslands Bank, Jyske Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Nordjyske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Sydbank og Østjysk Bank for brug af Darwin.

I begyndelsen af 2. kvartal 2018 vil yderligere tre større pengeinstitutter, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og BankNordik, tilslutte sig Darwin mobil-app'en, ligesom det forventes at flere pengeinstitutter vil tilslutte sig løbende. Darwin er udviklet til både iPhone og Android-platformen.

Dato: 10. januar 2018
Produkter:
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld