Menu

Søg på sitet

Lyset spiller en stor rolle i den grønne omstilling

Bæredygtighed

De fleste af os tænker på elbiler, genbrug og vind- og solenergi, når det handler om bæredygtige og klimavenlige løsninger.

Men vidste du, at hele 12% af verdens strømforbrug går til belysning - svarende til 5% af verdens CO2-udledning. Til sammenligning udleder den samlede luftfart 2% af verdens CO2.

Ved at gå fra konventionelle lyskilder til LED-belysning kan vi reducere energiforbruget med hele 50%. Og hvis vi derudover tilføjer teknologi, der tænder og slukker efter behov, bliver besparelsen på hele 90%.

Det kan du se Alice Steenland fra Signify (tidl. Philips Lighting N.V.) fortælle om i videoen herover.

Du kan også hjælpe den grønne omstilling på vej

I BankInvests klimafonde investerer du i virksomheder verden over, som arbejder med grønne projekter og løsninger til gavn for klima og miljø. Hvad enten det er en verdenskendt vindmølleproducent eller en mere anonym leverandør af de vitale reservedele og software, som får møllen til at snurre.

Klimafondene understøtter FNs verdensmål nr. 7 "Bæredygtig energi" og verdensmål nr. 12 "Ansvarligt forbrug og produktion" og lever op til Svanemærkets kriterier.

Skal dine penge også være med til at hjælpe den grønne omstilling på vej, så investér i Bæredygtige Klimaaktier eller søsterfonden Bæredygtige Klimaobligationer.

Signify udgjorde pr. 30/6/2023 ca. 1% af porteføljen i Bæredygtige Klimaaktier. Kildedokument.

Ovennævnte indhold må ikke betragtes som en investeringsanbefaling. BankInvest tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af BankInvest selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder, som BankInvest vurderer pålidelige. BankInvest er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. BankInvest anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central information. Informationen findes på bankinvest.dk.

Dato: 21. august 2023
Produkter:
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld