Menu

Søg på sitet

Citywire har tildelt BankInvests team på Europa Small Cap Aktier 3 stjerner - den højeste karakter. Fonden slog sidste år sit sammenligningsindeks med 24,2%-point.

I restaurantverdenen er en 3-stjernet restaurant det ypperste. Den målestok gælder også, når den finansielle nyhedstjeneste Citywire uddeler karakterer til Europas bedste porteføljeforvaltere.

Med oprykningen fra 2 til 3 stjerner er det derfor en eksklusiv kreds, som chefporteføljeforvalter Alexander Kokfelt og seniorporteføljeforvalter Jonas Linding Fredberg netop er blevet medlem af. Ud af det samlede felt på 190 porteføljeforvaltere, der forvalter europæiske small cap-aktier, har kun 8 opnået 3 stjerner.

Kokfelt og Fredberg samt porteføljemanager Christopher Kjær Hansen, der fuldender teamet, har da også leveret ekstraordinære resultater de seneste par år.

I 2020 gav BankInvests Europa Small Cap Aktier et afkast på 28,4% mod sammenligningsindekset (MSCI Europe Small Cap NR)'s 4,2% - altså et merafkast på ikke mindre end 24,2%-point.

I 2019 var afkastet endnu højere, 37,7%, men her måtte man ”nøjes” med at være godt 6%-point bedre end sammenligningsindekset.

 

Find de oversete aktier

I Europa Small Cap Aktier søger de efter kvalitet forstået som selskaber, der over lang tid har vist evnen til at skabe aktionærværdi. Det handler om at finde de oversete aktier og undgå at betale en for høj pris på investeringstidspunktet, forklarer Alexander Kokfelt.

"Selskaberne i vores portefølje skal have bevist, at de kan tilføre værdi. Det lyder måske banalt, men det er faktisk under hvert fjerde selskab, som kontinuerligt formår at skabe aktionærværdi. Det er den form for kvalitet, vi går efter."

BankInvests forvaltere på Europa Small Cap Aktier, fra venstre: Chefporteføljeforvalter Alexander Kokfelt, seniorporteføljeforvalter Jonas Linding Fredberg og porteføljeforvalter Christopher Kjær Hansen. Foto: Ricky Molloy.

Vi ser jævnligt, at to ens selskaber er prissat vidt forskelligt, fordi det ene selskab flyver under analytikernes og dermed mange investorers radar.

Alexander Kokfelt

Universet

Der findes 9.300 børsnoterede small cap-virksomheder i Europa - defineret som selskaber med en markedsværdi under 5 milliarder euro. BankInvest fokuserer på de lidt mindre selskaber med en markedsværdi under 3 milliarder euro. De tæller omkring 3.300 selskaber, og næsten halvdelen af dem har ingen eller kun ringe analytikerdækning. Vil man vide, om en virksomhed har potentiale, må man derfor selv grave oplysningerne frem. Og det er præcis, hvad teamet gør.

"Når vi opdager en kvalitetsaktie, som er prissat for lavt, undersøger vi om markedet undervurderer en solid forretningsmodel. Vi ser jævnligt, at to ens selskaber er prissat vidt forskelligt, fordi det ene selskab flyver under analytikernes og dermed mange investorers radar”.


Signalement

Udover en solid forretningsmodel, skal selskaberne i porteføljen helst også generere et positivt frit cash flow og et højt afkast på kapitalen, så selskabet kan øge sin indtjeningsvækst uden samtidig at øge gælden nævneværdigt.

Selskaberne opererer ofte på nichemarkeder med gode vækstmuligheder mange år frem. De findes især – men ikke kun – inden for teknologi, healthcare, industri og forbrugsvarer. Her er der ofte bedre forudsætninger for at øge indtjeningen.

"Et selskab, som baserer forretningen på et fuldt opdyrket marked, kan have svært ved at øge indtjeningen yderligere. Her tilbyder de rigtige small cap-kvalitetsaktier ofte bedre langsigtede indtjeningsmuligheder".

Ovennævnte indhold må ikke betragtes som en investeringsanbefaling. BankInvest tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af BankInvest selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder, som BankInvest vurderer pålidelige. BankInvest er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. BankInvest anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation. Informationen findes på bankinvest.dk.

Dato: 8. februar 2021 / Opdateret: 9. februar 2021
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld