Menu

Søg på sitet

Efter det værste år siden 2. verdenskrig bliver 2021 en ny start – en ’reboot’ – skriver BankInvests chefstrateg Jakob Vejlø i ”Outlook” for 2021. Vaccinerne, ikke mindst, bliver en game changer for verdens forbrugere, der aldrig før har haft så mange penge liggende klar til forbrug.

 

Download BankInvest Outlook 2021 herunder:

Forventninger til 2021 – overblik

Vækst - Den økonomiske fremgang vil gradvis blive stærkere gennem 2021 i takt med en vaccine-drevet inddæmning af Covid-19. Konsensus peger på global BNP-fremgang på ca. 5%, hvilket vi finder realistisk.

Inflation - Vi forventer et mildt inflationsløft i 2021. I USA forventer vi en let stigning fra 1,6% til  op mod de 2%, som er Federal Reserves langsigtede mål. I euroområdet kan inflationen nærme sig 1% - stadig langt fra ECB’s målsætningen på lige under 2%.

Renter - Vi forventer, at både Federal Reserve og ECB holder renterne i ro. Det lægger op til en stabil kort rente, også i Danmark. Forvent lidt højere lange renter.

Aktier - Den kraftige økonomiske vækst i 2021 vil styrke indtjeningen i virksomhederne, og dermed vil aktier fortsat fremstå attraktive. Vi forventer et globalt aktieafkast i 2021 på 10-15%.

Valuta - USD-svækkelsen vil fortsætte ind i 2021 - mest overfor Emerging Markets-valutaer - og i mindre omfang over for euroen.

Ovennævnte indhold må ikke betragtes som en investeringsanbefaling. BankInvest tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af BankInvest selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder, som BankInvest vurderer pålidelige. BankInvest er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. BankInvest anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central information. Informationen findes på bankinvest.dk.

Dato: 18. december 2020
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld