Menu

Søg på sitet

ESG-rekord for ny svanemærket obligationsfond

Bæredygtighed

Den hidtil bedste ESG-rating, den hidtil laveste CO2-udledning og et markant bidrag til FN’s verdensmål. Sådan lyder ”dommen” over BankInvests nye svanemærkede obligationsfond, Globale Obligationer Bæredygtige Udvikling, i den første bæredygtighedsrapport siden lanceringen af fonden for tre uger siden.

Siden 2019 har BankInvest hvert kvartal fremlagt bæredygtighedsrapporter, Bæredygtigt aftryk for de p.t. 21 obligations- og aktiefonde, hvor der findes valide tal. Og det er første gang, at en fond scorer så godt på alle parametre, som Globale Obligationer Bæredygtig Udvikling, siger chef for ansvarlige investeringer, Mads B. Søndergaard.

Globale Obligationer Bæredygtig Udviklings bidrag til verdensmålene ligger næsten fire gange over markedet som helhed.

Mads B. Søndergaard, chef for ansvarlige investeringer

”Den nye fond ligger rigtig flot til med den bedst mulige ESG-rating (AAA), som en af de bedst ESG-ratede fonde i Skandinavien, og en CO2-udledning på blot en femtedel af ”benchmark”. Det har vi ikke set tilsvarende lavt for et obligationsprodukt, hverken hos os selv eller andre”, siger Mads B. Søndergaard. Han hæfter sig også ved, at fondens bidrag til verdensmålene ligger næsten fire gange over markedet som helhed.

Kvartalsrapporten Bæredygtigt aftryk, der blev lanceret i 2019, måler bæredygtigheden for fondens portefølje under ét. Rapporten viser porteføljens bidrag til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, størrelsen af CO2-udledningen fra selskaberne i porteføljen, og sætter karakter på fondens indsats, når det gælder miljø, sociale forhold og ledelse, i daglig tale ESG.

Obligationschef Michael Hauch giver en kort introduktion til Globale Obligationer Bæredygtig Udvikling.

Dato: 13. november 2020

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld