Menu

Søg på sitet

Republicans fall in line, Democrats fall in love

Analyse

Chefredaktør for Kongressen.com, Anders Agner, gav på et internt online-morgenmøde for BankInvests samarbejdspartnere en veloplagt status på den amerikanske valgkamp.

Tro ikke, at det hele afgjort, selv om Biden fører. Det bliver afgjort i svingstaterne, og her kan demokraternes lave valgdeltagelse meget vel blive afgørende.

Sådan sagde chefredaktør for Kongressen.com, Anders Agner Pedersen, da han i morges gæstede BankInvests daglige morgen-weborientering for samarbejdspartnere og rådgivere.

Anders Agner Pedersen tegnede et billede af en amerikanske præsidentvalgkamp, der kommer til at grave varige grøfter i det amerikanske samfund. Uanset, hvem der bliver valgt den 3. november. Og pas på med at dømme Trump ude på grund af svage meningsmålinger:

”Et ordspil lyder: Republicans fall in line, Democrats fall in love. Med andre ord: Republikanerne møder frem og stemmer på den fælles kandidat, om de så skal holde sig for næsen. Demokraterne forelsker sig i en personlig favorit, og når deres favorit taber nomineringen til præsidentkandidat, har de svært ved at slutte op om vinderen. Hvis de overhovedet stemmer.”

Anders Agner Pedersen kom i sin orientering også ind på den aktuelle arbejdsløsheds-situation, som er værre end tallene indikerer. Derfor taler Trump for øjeblikket om alt andet end økonomi. Han advarede også mod at tro, at en præsident Biden vil skrue ned for protektionismen. Demokraterne – især den venstreorienterede del - er grundlæggende langt mere protektionistiske end republikanerne, og da Biden vil komme til at regere på venstrefløjens nåde, skal I ikke regne med lempelser fra den kant, lød vurderingen.

 

Dato: 15. september 2020
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld