Menu

Søg på sitet

Small Cap Danske Aktier bedst af alle i 2019

Aktier

Med et afkast på 31,8 % leverede BankInvest-afdelingen Small Cap Danske Aktier sidste år branchens bedste afkast på danske aktier, skriver erhvervsmediet InsideBusiness.

Danske aktier havde medvind i 2019, men nogle havde flere sekundmeter i ryggen end andre. 

Erhervsmediet InsideBusiness skriver i dag, at BankInvest Small Cap Danske Aktier i 2019 leverede landets bedste afkast blandt investeringsfonde med udelukkende danske aktier i porteføljen. 

I en artikel, der sætter fokus på investeringsfonde med danske aktier, skriver InsideBusiness, at ”BankInvest kom ud med det højeste afkast på 31,8 procent, et mulehår foran PFA med et afkast på 31,6 procent og Maj Invest med 31,44 procent.” 

Porteføljen i BankInvest Small Cap Danske Aktier var i 2019 investeret i blot 11 small og mid cap-aktier. 

”Så med et afkast på 31,8 %, der er det bedste i kategorien danske aktier, må fonden siges at have ramt rigtigt”, hedder det videre. 

Chefporteføljeforvalter Niels Andersen forklarer i artiklen, at 2019 for Small Cap Danske Aktier var et år uden ekstremer. 

”Vi har gjort det rigtig godt og er meget tilfredse, men det er ikke, fordi vi har været enormt heldige på nogle enkeltaktier. Vi kom for eksempel ikke med på biotekboomet, men omvendt undgik vi også katastroferne,” siger Niels Andersen til InsideBusiness

Small Cap Danske Aktier investerer i selskaber med god ledelse og stærke markedspositioner. Porteføljesammensætning har været stabil gennem året, og det er fortsat ind  i 2020, hvor porteføljen siden årsskiftet har leveret godt 6 % i afkast. 

Small Cap Dansk Aktier blev etableret i 2018 i samarbejde med Vækstfonden, der er ankerinvestor i fonden. 

Dato: 17. januar 2020

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld