Menu

Søg på sitet

BankInvest Optima 70+ til tops hos DAF

Optima

BankInvests blandede afdeling Optima 70+ er kommet til tops i Dansk Aktionærforenings (DAF) årlige kåring af ”Årets bedste investeringsforeninger”.

Den flotte placering for Optima 70+ i DAF-kåringen er ikke tilfældig. Gennem flere år har BankInvests blandede porteføljer med aktier og obligationer leveret tilfredsstillende afkast til investorerne. Det gælder fx høje afkast til kontohaverne i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD). Læs mere herom nedenfor.

I den aktuelle DAF-kåring opnår Optima 70+ en delt førsteplads med ”Jyske Invest Obligationer og Aktier” i kategorien ”Obligationer høj risiko”, der dækker over 53 fonde.

Både Optima 70+ og Jyske Invest-fonden scorer 78 såkaldte DAF-point, når afkast (et års, tre års og fem års sigt), risiko (standardafvigelsen) og omkostningerne (ÅOP) vejes sammen. Optima 70+ leverer de højeste afkast på et, tre og fem års sigt blandt konkurrenterne i kategorien, men Jyske Invest-afdelingen har lavere risiko og omkostninger end Optima 70+, og derfor vælger Dansk Aktionærforening at kåre Jyske Invest som vinderen, selv om Optima 70+ har opnået samme point-score.

Kategorien ”Obligationer høj risiko” er en blandet landhandel, som omfatter 53 fonde med virksomhedsobligationer High Yield, statsobligationer fra Emerging Markets (højrentelande) og blandede fonde. 

BankInvest leverer flotte afkast til LD

BankInvest har i flere år forvaltet en blandet portefølje med aktier og obligationer for LD under navnet ”BankInvest Vælger”. Det er gået ganske pænt med høje afkast til LD-kontohaverne til følge.

Som det fremgår af nedenstående grafik har kontohaverne med midler i BankInvest Vælger næsten fået fordoblet deres opsparing. BankInvest Vælger har også givet højere afkast end blandede puljer som LD Vælger, Jyske Invest Vælger og Maj Invest Kontra. De ligger alle i samme risikogruppe - LD Vælger endog i en lavere risikogruppe.

Dato: 22. maj 2015
Produkter:
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld