Menu

Søg på sitet

Pressemeddelelse: BankInvest tilslutter sig nyt klimainitiativ

Bæredygtighed

BankInvest har underskrevet Net Zero Asset Managers-initiativet, hvor kapitalforvaltere frem mod 2050 forpligter sig til at arbejde for at neutralisere udledningen af drivhusgasser fra de selskaber, man investerer i. Initiativet støttes af 87 kapitalforvaltere fra hele verden med tilsammen næsten 230 billioner kroner (230.000.000.000.000) under forvaltning.

Net Zero Asset Managers-initiativet blev søsat i december 2020 og har til formål at understøtte den bæredygtige udvikling inden for formueforvaltning. Deltagerne forpligter sig til at fastsætte delmål for udledningerne, og initiativet fungerer samtidig som et forum for vidensdeling. Blandt stifterne er blandt andre UN PRI (de FN-støttede principper for ansvarlige investeringer), samt verdens største samarbejde inden for emissionsmåling, CDP. BankInvest er medlem af begge organisationer.

”Ved at forene kræfterne kan kapitalforvaltere spille en afgørende rolle for den grønne omstilling, både med hensyn til at drive udviklingen frem, og ved at identificere de investeringsmuligheder, som skal være med til at forme en bæredygtig fremtid. I BankInvest er vi klar til at yde vores bidrag til det nye klimainitiativ, som yderligere sikrer, at vores kunders investeringer bliver ledt i den rigtig retning”, siger Lars Bo Bertram, adm. direktør, BankInvest.

Navnene på BankInvest og de 13 kapitalforvaltere, der senest har tilsluttet sig Net Zero Asset Managers-initiativet, blev tirsdag aften dansk tid offentliggjort i USA ved en event med deltagelse af bl.a. den amerikanske regerings klimaambassadør, John Kerry. Eventen er en forløber for det virtuelle klimatopmøde for en række udvalgte lande, herunder Danmark, som den amerikanske præsident Joe Biden har indbudt til senere på ugen.

God start for ny svanemærket fond

Underskriften på det nye klimainitiativ kommer samtidig med, at BankInvest har sendt sin tredje svanemærkede investeringsfond på børsen. Det drejer sig om indeksfonden Danske Aktier Indeks Bæredygtig, der indtil videre har 600 mio. kroner under forvaltning. Forventningen er, at fonden i løbet af 12 måneder vil vokse til mellem 1-2 mia. kroner.

Formuen i BankInvests tre svanemærkede bæredygtige fonde med hhv. globale aktier, globale obligationer og danske aktier har nu passeret 13 mia. kroner. Fonden med globale aktier, der blev lanceret i juni sidste år, er den hurtigst voksende fond i BankInvests historie.

Dato: 21. april 2021
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld