Menu

Søg på sitet

Alexandros var et mulehår fra at kvalificere sig til OL

Nyt fra BankInvest

Et mulehår fra ol-kvalifikation

At dyrke elitesport kræver vilje, talent og hårdt arbejde. Der er ingen nemme genveje til olympisk niveau. Selvom man er født med anlæg til at blive særlig dygtig i ens foretrukne sportsgren, kræver det mange års hård træning og disciplin at realisere sit fulde potentiale.

Alexandros Bøgeskov-Tsoronis havde både anlæg og vilje - og var kun et mulehår fra at kvalificere sig til OL i 2021.

Den missede kvalifikation blev samtidig afslutningen på en flot fægtekarriere, der havde indbragt flere titler, bl.a. fire dobbelt dansk- og nordisk mester.

Ønsket om en civil karriere uden for fægtepisten blev mere tillokkende, og da lille Hektor kom til verden i januar 2021, fik livet en ny dimension. I sensommeren 2021 færdiggjorde Alexandros Bøgeskov-Tsoronis sin kandidat i økonomi fra Københavns Universit og startede samtidig i sin fuldtidsstilling hos BankInvest, hvor han havde arbejdet som studentermedhjælper siden 2017.

Lidt af en tilfældighed

Faktisk var det lidt af en tilfældighed, at Alexandros søgte jobbet som studentermedhjælper i BankInvest. Godt nok havde han haft tanker om at gå finansvejen, men at første stop blev BankInvest var mere en tilfældighed.

“Det var simpelthen det første stillingsopslag, der poppede op”, husker Alexandros Bøgeskov-Tsoronis, der blev ansat i BankInvests obligationsafdeling. “Jeg syntes, at det lød attraktivt at få mulighed for at komme så tæt på markedet, som der var mulighed for i BankInvests obligationsafdeling. Så jeg søgte jobbet og fik det.”

Opholdet i BankInvest blev noget længere end først planlagt. Han havde oprindeligt tænkt, at
han gerne ville prøve forskellige jobs af, inden han blev færdig på studiet.

"I takt med at de andre på studiet også begyndte at få studiejobs, kunne jeg fornemme, at det var i BankInvest, at jeg havde de bedste muligheder for at få mest ansvar, og at det var her, det største udviklingspotentiale lå for mig"

Alexandros Bøgeskov-Tsoronis

Foto: Privat

Studiejob med muligheder

“I takt med at de andre på studiet også begyndte at få studiejobs, kunne jeg fornemme, at det var i BankInvest, at jeg havde de bedste muligheder for at få mest ansvar, og at det var her, det største udviklingspotentiale lå for mig”, siger Alexandros Bøgeskov-Tsoronis.

Den tidligere eliteudøver nævner især tre årsager til, at han har holdt fast i BankInvest: "For det første bliver jeg mentalt udfordret. Derudover har jeg nogle rigtig gode kollegaer, som gør det sjovt at være her. Og endelig sætter jeg stor pris på den autonomi, der ligger i jobbet. Jeg har altid mødt stor imødekommenhed over for de idéer, jeg er kommet med. Naturligvis så længe de gavner BankInvest, smiler Alexandros Bøgeskov-Tsoronis”.

Overgang fra studerende til fastansat

“For mit vedkommende har det været en meget flydende overgang at gå fra at være studerende til at arbejde fuldtid, som kvantanalytiker. Den væsentligste forskel – ud over lønnen - har for mig været at få bedre mulighed for at komme i dybden med opgaverne. Det kan til tider være vanskeligt, når man er student på deltid”, siger Alexandros Bøgeskov-Tsoronis.

Så i dag er passionen for fægtning blevet afløst af passionen for at blive dygtigere på et nyt felt: Obligationer.

“I bund og grund tror jeg, at det vigtigste i hverdagen er, at man er passioneret for det, man laver”.

 

(Artiklen er første gang bragt i vores Bæredygtighedsrapport fra 2022)

BankInvests Bæredygtighedsrapport 2022 kan læses her

Alexandros startede sin fægtekarriere allerede som 7-årig og var verdens 6. bedste juniorfægter.

Han har igennem fægtekarrieren vundet 12 senior-medaljer, otte mesterskaber og er bl.a. firedobbelt dansk- og nordisk mester.

Dato: 24. april 2023 / Opdateret: 15. maj 2023

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld