Menu

Søg på sitet

Nye Net Zero-mål medfører afvikling af CO2-kreditter

Bæredygtighed

Før sommerferien offentliggjorde BankInvest ambitiøse og forpligtende mål for CO2-udledningen frem mod 2030. De nye mål medfører nu afvikling af CO2-kreditterne i de globale svanemærkede fonde.

Via Net Zero Asset Manager-initiativet har BankInvest forpligtet sig til, inden 2030, at reducere porteføljernes CO2-udledning med 55 %. Dette gælder indtil videre for 43 % af BankInvests samlede formue, hvor vi har brugbare CO2-data. Målet om en CO2-reduktion på 55 % er i tråd med Paris-aftalens målsætninger. Det er et ambitiøst og forpligtende mål, der kun kan lade sig gøre, fordi kvaliteten og mængden af data for CO2-udledningen er kraftigt øget over de seneste år. Vi har samtidig forpligtet os til at revurdere målsætningen minimum hvert 5. år. For vores svanemærkede fonde er kravet til CO2-reduktionen yderligere øget til 70 %.

Udfasning af CO2-kreditter

Med indførslen af de nye mål er det nu besluttet at udfase brugen af CO2-kreditter i de to globale svanemærkede fonde. Kreditterne gav god mening for to år siden, da vi havde langt færre CO2-data om investeringerne - og ingen hårde CO2-mål. Nu er de mindre relevante, og må i øvrigt ikke tælles med i Net Zero regnskabet.

Læs også

Dato: 26. august 2022

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld