Menu

Søg på sitet

Svanemærket fond indstillet til prestigefuld ESG-pris

Bæredygtighed

BankInvests svanemærkede aktiefond Globale Aktier Bæredygtig Udvikling er med i opløbet om titlen som ”Best ESG Investment Fund”, der uddeles af ESG Investing Awards. Det meddelte pris-arrangøren i går. ESG Investing Awards evaluerer banker, kapitalforvaltere, analysehuse og ratingbureauer fra hele verden på baggrund af indkomne nomineringer. 

BankInvest er blevet shortlistet i kategorien: ”Best ESG Investment Fund: Globale Aktier”. De øvrige finalister er: Berenberg, BMO Global Asset Management, EB-Sustainable Investment Management, Federated Hermes, Fisher Investments Europe, Impax Environmental Markets, Nomura Asset Management UK samt Osmosis Investment Management. 

Prisen blev sidste år vundet af BMO Global Asset Management, der indgår i Columbia Threadneedle Investments med 4.800 mia. kroner under samlet forvaltning. Finalisterne i de øvrige kategorier tæller også kendte navne som blandt andre Citi, Credit Suisse, Morgan Stanley, Amundi, BNP Paribas, JP Morgan og Goldman Sachs. 

Alle kan indgive en motiveret indstilling til den prestigefyldte pris. Herefter gennemgår en dommerkomité sammensat af investeringsspecialister og universitetsforskere nomineringerne for at finde finalisterne - herunder altså BankInvest.

Vi er meget glade for finalepladsen i et fornemt felt. Æren kan blandt mange andre tilskrives vores team på Globale Aktier, der både har udviklet og søsat Globale Aktier Bæredygtig Udvikling. Med 12,5 mia. kroner under forvaltning har produktet sprængt alle forventninger siden lanceringen i sommeren 2020.

Investeringsdirektør Andrea Panzieri

Søren Høyer, der er ESG aktiespecialist, fremhæver, at produktet blev til som reaktion på den store usikkerhed om normer og standarder på det bæredygtige område:

”De overvejelser førte til et bredt funderet aktieprodukt, der skal overholde ambitiøse bæredygtighedskrav på basis af de data, der nu en gang er tilgængelige”, siger Søren Høyer.

Han tilføjer, at alle BankInvests investeringsfonde gennemgår screening og ESG-analyser og desuden er pålagt fravalg på udvalgte områder, som f.eks. udvinding af kul og oliesand. 

Udover Globale Aktier Bæredygtig Udvikling omfatter de svanemærkede fonde også Globale Obligationer Bæredygtig Udvikling samt Danske Aktier Indeks Bæredygtig. Den samlede formue i de 3 produkter er nu 17,6 mia. kr. (primo dec. 2021).

Ovennævnte indhold må ikke betragtes som en investeringsanbefaling. BankInvest tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af BankInvest selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder, som BankInvest vurderer pålidelige. BankInvest er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. BankInvest anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation. Informationen findes på bankinvest.dk.

Dato: 2. december 2021
Produkter:
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld