Menu

Søg på sitet

BankInvest har for første gang rundet 100 milliarder kroner under forvaltning i investeringsafdelinger rettet mod private kunder. Samtidig stiger markedsandelen og udgør nu 9,1%.

Med en formue på 101,6 milliarder kroner ved udgangen af 1. halvår 2021, har BankInvest for første gang nogensinde mere end 100 mia. kroner under direkte forvaltning i midler fra private kunder.

Det viser Finans Danmarks juniopgørelse over afkast og formueudvikling blandt danske investeringsforeninger. Her fremgår det også, at BankInvests markedsandel er støt stigende og nu udgør 9,1% mod 8,9% i juni 2020.

Siden årsskiftet er formuen forøget med 9,6 mia. kroner, hvoraf 3 mia. kroner kommer fra nettosalg og 6,6 mia. fra kursreguleringer.

Ifølge adm. direktør Lars Bo Bertram skyldes fremgangen især tre forhold: Negative indlånsrenter, succesfulde produktlanceringer samt det gode samarbejde med distributører og ejerkredsen.

”Det sidste er det vigtigste. Uden et godt samarbejde og en imponerende indsats blandt vores partnere og distributører var vækstpotentialet aldrig blevet aktiveret i samme omfang. Pengeinstitutternes indlånsloft for negative renter har haft betydelig indflydelse på udviklingen. Og så har vi været heldige og dygtige at time nogle strategisk vigtige produktlanceringer på tidspunkter, hvor efterspørgslen var stor,” siger Lars Bo Bertram.

Han henviser især til den svanemærkede aktiefond, Globale Aktier Bæredygtig Udvikling, der blev lanceret i juni sidste år. Aktiefonden er den hurtigst voksende fond i BankInvests historie og har nu samlet over 11 mia. kroner under forvaltning.

Adm. direktør, Lars Bo Bertram

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld