Menu

Søg på sitet

BankInvest-fonde bliver CO2-kompenseret

Bæredygtighed

BankInvests to svanemærkede investeringsfonde bliver nu CO2-kompenseret. Som den første kapitalforvalter i Nordeuropa kompenserer BankInvest for CO2-udledningen i de to bæredygtige investeringsfonde.

”Vi ser en meget stor appetit på bæredygtige investeringer, der påvirker verden i en positiv retning. Vi kan også se, at især klimaet fylder meget i de flestes bevidsthed. Det imødekommer vi nu ved at CO2-kompensere vores to svanemærkede fonde ,” siger Lars Bo Bertram, adm. direktør i BankInvest.

BankInvests to svanemærkede fonde har i forvejen en lav CO2-udledning på under 50 % af markedsindekset. Resten vil blive kompenseret ved køb af CO2-kreditter svarende til den konkrete udledning fra de virksomheder, fondene investerer i, hvor der findes tilgængeligt data (kun indenfor scope 1 og 2). Hvis en virksomhed eksempelvis målbart udleder 100.000 tons CO2, og BankInvest ejer 1 % af selskabet, køber BankInvest CO2-kreditter, der modsvarer en reduktion på 1.000 tons CO2.

Skal gøre en forskel

”Det er vigtigt for os, at pengene går til projekter med størst mulig sikkerhed for reelle klimaforbedringer. Derfor har vi allieret os med Natural Capital Partners, der samarbejder med kendte virksomheder verden over i arbejdet med at støtte kvalitetsprojekter”, siger Lars Bo Bertram.

BankInvest har allerede kompenseret for 2020-udledning for de to bæredygtige fonde, der ud over lav CO2-udledning også har høje krav til virksomhedernes ESG-indsats og bidrag til FN’s verdensmål.

Globale Aktier Bæredygtig Udvikling og Globale Obligationer Bæredygtig Udvikling blev lanceret i hhv. juni og oktober sidste år. Med foreløbig 10 mia. kroner investeret frem til nu, var de to investeringsfonde blandt de mest efterspurgte i 2020.

Læs mere om vores svanemærkede fonde

Vi er på en rejse, og forventer løbende at tilpasse vores bæredygtige produkter, så de flugter med de højeste standarder.

Lars Bo Bertram, adm. direktør i BankInvest

Bemærk at nyheden er opdateret pr. 10. juni 2021 med præcisering af, at der er tale om kompensation af fondenes CO2-udledning, hvor der findes tilgængeligt data. Det er analysevirksomheden MSCI ESG, der leverer data på virksomhedernes udledning af CO2.

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld