Menu

Søg på sitet

BankInvest bedste aktive ejer blandt kapitalforvaltere

Nyt fra BankInvest

BankInvest er bedst til aktivt ejerskab blandt danske kapitalforvaltere. Det viser en undersøgelse fra Økonomisk Ugebrev, der hvert år tager temperaturen på udøvelsen af aktivt ejerskab blandt 27 af landet største professionelle investorer.

Økonomisk Ugebrev har givet de 27 investorer karakter i en række discipliner, der tilsammen udtrykker, i hvor høj grad investoren lever op til Anbefalingerne om aktivt Ejerskab fra Komitéen for god Selskabsledelse.

Med 8,5 point ud af 9 mulige placerer BankInvest sig som den bedste kapitalforvalter på en samlet andenplads, kun overgået af en række kundeejede pensionskasser, der traditionelt har været førende på aktivt ejerskab.


Bekræfter BankInvests ønske om at være transparente

BankInvests chef for ansvarlige investeringer, Mads B. Søndergaard, er tilfreds med placeringen, der er en fremgang fra sidste års tredjeplads.

”Fremgangen bekræfter vores ønske om at være transparente inden for bæredygtighed, der i høj grad handler om at udøve aktivt ejerskab. Den sidste halve karakter mellem os og 1. pladsen handler om, at vi skal offentliggøre en dialogliste med de selskaber, vi taler med. Det forventer vi at indføre senere i år”, siger Mads B. Søndergaard.

Foruden BankInvest er der syv kapitalforvaltere blandt de undersøgte professionelle investorer. De har til sammenligning scoret karakterer i intervallet 4,0 til 8,2.


Artiklen og undersøgelsen kan læses på Økonomisk Ugebrevs hjemmeside (Kræver abonnement)

Mads B. Søndergaard, chef for ansvarlige investeringer i BankInvest

Læs mere om aktivt ejerskab i BankInvest:

Dato: 3. september 2020 / Opdateret: 4. september 2020
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld