Menu

Søg på sitet

BankInvest bedst til ansvarlige investeringer

Nyt fra BankInvest

Det internationale tidskrift CFI.co har kåret BankInvest til Danmarks bedste, når det gælder ansvarlige investeringer.

Best ESG Responsible Investor Denmark. Sådan lyder titlen på den pris, som BankInvest i dag modtog fra det internationale London-baserede finanstidsskift CFI.co.

I sin motivation for tildeling af prisen fremhæver dommerpanelet blandt andet den integrerede ESG-analyse og udøvelsen af aktivt ejerskab. Dommerne hæfter sig også ved BankInvests bæredygtighedsrapporter, der giver kunderne mulighed for at se, hvordan de enkelt investeringsporteføljer placerer sig i forhold til ESG, CO2-udledning og bidrag til FN’s verdensmål. 

"I 2016 integrerede vi selve arbejdet med ansvarlighed i vores investeringsprocesser, så vi er rigtig glade for at have vundet denne pris," fortæller vores investeringsdirektør, Andrea Panzieri i videoen.

For os er bæredygtighed og afkast hinandens følgesvende, ikke hinandens modsætninger.

Mads B. Søndergaard, chef for ansvarlige investeringer

Transparens

BankInvest chef for ansvarlige investeringer, Mads B. Søndergaard, glæder sig over prisen, og er ikke mindst tilfreds med, at juryen har noteret sig BankInvests fokus på transparens.

”Vi ønsker at lægge så mange oplysninger frem, som vi har ressourcer til at levere. Derfor opruster vi også løbende ESG-bemandingen med ansættelse af dedikerede ESG-analytikere. Vi skal kunne tåle at blive kigget i kortene, og vi skal kunne stå på mål for de investeringsbeslutninger, vores porteføljeforvaltere træffer.”

I juni lancerede BankInvest sin første svanemærkede aktiefond, Globale Aktier Bæredygtig Udvikling, der foreløbig har tiltrukket mere end 5,2 mia. kroner.

”Tilstrømningen til Globale Aktier Bæredygtig Udvikling viser, at der er en meget stor appetit på bæredygtige investeringer, så længe kunderne har tillid til, at investeringerne tager udgangspunkt i at skabe værdi for kunden. For os er bæredygtighed og afkast hinandens følgesvende, ikke hinandens modsætninger. Og samtidig bidrager vi med at skubbe kapital i den bæredygtige retning, som er et hovedmålene med EU’s grønne dagsorden”, siger Mads B. Søndergaard.

Tradition for priser

CFI.co, der i printudgaven udkommer fire gange årligt med 200 sider indeholdende interviews og kommentarer fra nogle af verdens førende forskere, politikere og topchefer, har gennem en årrække uddelt priser relateret til corporate governance og ansvarlige investeringer. I år er første gang, at der uddeles en national ansvarlighedspris til en investor i  Danmark, og her faldt valget altså på BankInvest.

Læs også

Dato: 18. september 2020
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld