Menu

Søg på sitet

Bæredygtige investeringer er den nye megatrend

Bæredygtighed

BankInvests svanemærkede aktiefond Globale Aktier Bæredygtig Udvikling er kommet rigtig godt fra start. Men selv om fonden snart runder fem mia. kr. i investeret formue, så er der ifølge BankInvests chefstrateg, Jakob Vejlø, stadig masser af plads til at investere bæredygtigt internationalt. Også selv om fonden skulle blive dobbelt så stor.

Og der er god økonomi i grønne investeringer. BankInvest har analyseret sig frem til, at bæredygtige investeringer siden 2008 har præsteret et merafkast på 2 % i forhold til verdensmarkedet (ekskl. omkostninger). Og der er ikke noget, der tyder på at dette skulle ændre sig væsentlig i fremtiden, hvor vi i stigende grad ser, at den internationalle storkapital prioriterer selskaber inden for det bæredygtige univers.

Der er simpelthen kommet langt mere fokus på selskabers såkaldte ESG-score og deres bidrag til FN's verdensmål - og samtidig er der fokus på at sortere selskaber fra, der ikke lever op til disse kriterier.

I den svanemærkede aktiefond frasorterer BankInvest fx selskaber, som har over 5% af deres omsætning inden for våbenproduktion, atomkraft, tobak eller udledning af fossile brændstoffer. Derudover frasorteres også selskaber, der ikke lever op til basale internationale normer inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og miljø.

Det betyder, at porteføljen i Globale Aktier Bæredygtig Udvikling kun leverer cirka 1/3 CO2-aftryk sammenlignet med verdensmarkedet (MSCI All Country World). På samme måde lever porteføljens omsætning dobbelt så meget op til FN's 17 verdensmål set relativt til resten af universet.

Af Jesper Børre Mangelsen

Chefstrateg Jakob Vejlø

BankInvests nystartede svanemærkede fond er på vej mod 5 mia. kr. under forvaltning. BankInvests chefstrateg, Jakob Vejlø, forklarer i dag i et interview med Børsen Play, hvilke selskaber der sorteres fra, og hvorfor.

Bemærk: Interviewet med Jakob Vejlø ligger bag betalingsmur.

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld