Menu

Søg på sitet

Genbrugsplast fra verdenshavene og andre initiativer

Bæredygtighed
BankInvests to el-cykler har siden slutningen af 2016 kørt mere end 3.200 km.

BankInvests to el-cykler har siden slutningen af 2016 kørt mere end 3.200 km.

Genbrugsplast fra verdenshavene, el-cykler og seniorpolitik. Det er blot nogle af de indsatser, der fremgår af den 2019-rapport, som Bankinvest for nylig indsendte til FN-organisationen Global Compact.

BankInvest tilsluttede sig i 2019 FN’s Global Compact, der er verdens største initiativ til fremme af virksomheders samfundsansvar og som blandt andet arbejder for at fremme FN’s Verdensmål.

Virksomheder, der har tilsluttet sig Global Compact, skal hvert år redegøre for deres arbejde med samfundsansvar.  2019-rapporten viser punkt for punkt BankInvests tiltag i relation til menneskerettigheder, arbejdstagerforhold, miljøområdet og antikorruption.

Ocean Bottle

På miljøområdet stiller BankInvest bl.a. el-cykler til rådighed for medarbejderne. Et  populært valg - og en hurtig transportform - til møder i byen.  Foregår transporten på fire hjul har medarbejdere med el-bil mulighed for at lade op på BankInvests egen ladestander.

I kantinen er der fokus på økologi, affaldet sorteres, og på alle kontoretager er der vandposte og genbrugelige vandflasker, når tørsten melder sig.

Som et ekstra tiltag købte BankInvest sidste år 500 særligt holdbare Ocean Bottle termoflasker. Med købet iværksættes fjernelse af 500.000 plastikflasker fra verdenshavene.

Bæredygtigt aftryk

For kunder og andre, der vil vide mere om bæredygtigheden i investeringsaktiviteterne, lancerede BankInvest i 2019  kvartalsoversigten Bæredygtigt aftryk. Oversigten kortlægger investeringsporteføljernes CO2-aftryk, ESG-profil og bidrag til FN’s Verdensmål.

En nøglespiller

BankInvests Global Compact-rapport nævner også fokus på kønsfordeling i ledelsen, seniorpolitik for medarbejdere over 60 år, stresspolitik, samt værn mod mobning, sexchikane og diskrimination generelt. Mange af initiativerne bliver løbende fulgt op på baggrund af årlige målinger af medarbejdertilfredshed og arbejdsmiljø.

”Global Compacts krav om indlevering af en årsopgørelse er med til at sikre, at vi også reflekterer over vores egne krav til de virksomheder, vi investerer i. Global Compact, med danske Lise Kingo i spidsen, er en nøglespiller, når det gælder om at fremme FN’s Verdensmål og den bæredygtige dagsorden, som får stadigt større betydning for os som investorer”, siger Lars Bo Bertram, adm. direktør for BankInvest.

 

Om Global Compact

FN’s Global Compact er verdens største frivillige initiativ inden for udvikling af virksomheders samfundsansvar med knap 13.000 medlemsvirksomheder og -organisationer fra mere end 160 forskellige lande.

Virksomheder, der er godkendt som deltager (”participant”) i Global Compact, forpligter sig til at arbejde aktivt med 10 principper for ansvarlig virksomhedsførelse. Principperne er baseret på internationalt vedtagne konventioner inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption. Virksomhederne forpligter også til at arbejde strategisk med FN’s Verdensmål.

Dato: 14. maj 2020
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld