Menu

Søg på sitet

Bæredygtigt aftryk - nu med Optima og grønne obligationer

Bæredygtighed
Bæredygtigt aftryk viser blandt andet hvor mange af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling som den enkelte investeringsafdeling bidrager til at fremme.

Bæredygtigt aftryk viser blandt andet hvor mange af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling som den enkelte investeringsafdeling bidrager til at fremme.

BankInvest har netop offentliggjort Bæredygtigt aftryk for første kvartal af 2020. Som noget nyt har vi denne gang også udarbejdet oversigter for de blandede Optima-afdelinger - og i afdelingen Virksomhedsobligationer IG kan man nu aflæse de grønne obligationers betydning for CO2-udledningen.

I oktober 2019 lancerede BankInvest som den første kapitalforvalter i Danmark en samlet oversigt over investeringernes bæredygtighed, Bæredygtigt aftryk.

Nu er oversigterne for 1. kvartal 2020 klar, med flere nye tiltag og flere investeringsprodukter end nogensinde.

Optima-afdelingerne er kommet med

Som noget nyt måler vi fremover også på bæredygtigheden for BankInvests Optima-afdelinger, der investerer i både aktier og obligationer - alt efter risikoprofil. Bæredygtigt aftryk viser værdierne på tværs af de nuværende otte Optima-afdelinger, uanset aktieandel.


Grønne obligationer

I afdelingen Virksomhedsobligationer IG er Bæredygtigt aftryk udvidet med en oversigt over, hvor stor en andel af CO2-udledningen, der kommer fra hhv. almindelige og grønne obligationer. Grønne obligationer – eller "Green Bonds", som de også kaldes - bidrager til den grønne omstilling ved at låne penge til projekter med positive klimamæssige effekter, som fx grøn energi.

 

Se videoen om ansvarlige investeringer i BankInvest:

Dato: 15. april 2020
Produkter:
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld