Menu

Søg på sitet

BankInvest udvikler og forvalter bæredygtigt aktieprodukt for AP Pension

Bæredygtighed

Det kundeejede, kommercielle pensionsselskab AP Pension lancerer i dag en ny produktlinje, 'AP Bæredygtig' med aktier, obligationer og alternativer. Den bæredygtige aktieportefølje er udviklet sammen med BankInvest, der også forvalter aktieproduktet for AP Pension.

”I AP Pension har vi, som det første kommercielle pensionsselskab, lanceret en ny fuld produktlinje, AP Bæredygtig, med særligt fokus på bæredygtighed. Til at forvalte et nyt, innovativt aktiemandat har vi valgt BankInvest, som har været i stand til at imødekomme vores meget konkrete bæredygtighedskrav til porteføljen”, siger Ralf Magnussen, investeringsdirektør i AP Pension.

”Det har været spændende at udvikle et bæredygtigt aktieprodukt til AP Pension, hvor vi har kunnet trække på vores årelange erfaringer inden for ansvarlige investeringer og sammensætning af aktieporteføljer. Den bæredygtige aktieportefølje er skruet sådan sammen, at en overvejende del af selskabernes samlede omsætning er koblet til et eller flere af FN’s 17 verdensmål og vil her skabe positiv påvirkning, så målene kan nås”, siger Andrea Panzieri, investeringsdirektør i BankInvest.

Ralf Magnussen tilføjer:

”Noget af det, der kendetegner det nye, globale aktiemandat er, at eksponeringen til FN’s verdensmål er fem gange større end i et almindeligt globalt aktiemandat, og samtidig er porteføljens CO2-udledning kun cirka det halve”.

Andrea Panzieri, investeringsdirektør i BankInvest (th) og Ralf Magnussen, investeringsdirektør i AP Pension, foran væggen i BankInvests reception med FNs 17 verdensmål. Disse er et afgørende element i udviklingen af ’AP Bæredygtighed” og produktlinjens aktieportefølje.

60 % af aktierne er forbundet til FN’s verdensmål

Investeringerne i ’AP Bæredygtig’ – inden for aktier, obligationer og alternativer – er særligt udvalgte og skal derfor leve op til en række konkrete krav om bæredygtighed.

Aktiebeholdningen, som forvaltes af BankInvest, er kendetegnet ved, at mere end 60 procent af selskabernes samlede omsætning er forbundet med et eller flere af FN's 17 verdensmål på områder som eksempelvis bæredygtig energi, klimabeskyttelse eller sundhed, fremgår det af AP Pensions pressemeddelelse.

Til sammenligning er kun cirka 10 procent af selskabernes omsætning forbundet med verdensmålene i en bred, global investeringsfond.


CO2-aftryk 50 % mindre

Aktiebeholdningens samlede CO2-aftryk vil samtidig være 50 procent mindre end i en bred, global investeringsfond.

”Vi har selvfølgelig en eksklusionsliste med selskaber, vi ikke ønsker at investere i, men den store forskel mellem AP Bæredygtighed og vores andre produkter ligger i den måde, vi laver positive tilvalg af investeringer på. Vi fokuserer på aktiver, der i særlig grad bidrager til den grønne omstilling og verdensmålene”, siger Ralf Magnussen i pressemeddelelsen.

Dato: 24. juni 2019
Produkter:
Tags:

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld