Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

Privatlivspolitik

Her kan du læse om, hvordan BankInvest-koncernen håndterer dine personoplysninger.

Zobbe


BankInvest-koncernen

BankInvest-koncernen består af moderselskabet BI Holding A/S og de to væsentligste datterselskaber BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S og BI Management A/S.

BI Holding A/S leverer administrative ydelser, herunder IT til datterselskaberne. 

BI Management A/S varetager som investeringsforvaltningsselskab og forvalter af alternative investeringsfonde den daglige administration af investeringsforeninger samt forvaltning af alternative investeringsfonde.   

BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S yder investeringsrådgivning og skønsmæssig porteføljepleje for investeringsforeninger, alternative investeringsfonde og institutionelle investorer. Selskabet har på vegne af investeringsforeninger og alternative investeringsfonde markedsført under navnet ”BankInvest” indgået aftale om markedsføring, distribution og investeringsrådgivning med en lang række pengeinstitutter.

Som privat investor har du sjældent kontakt til BankInvest-koncernen, da rådgivning, spørgsmål m.v. håndteres af dit pengeinstitut.


Formål med behandling
Når du køber/sælger andele i investeringsforeninger og alternative investeringsfonde via dit pengeinstituttet, så registreres dette hos VP Securities A/S (værdipapircentralen) i overensstemmelse med de depotbestemmelser, som du har godkendt hos dit pengeinstitut.

Som en del af administrationen er BankInvest-koncernen forpligtet via lovgivning til at føre et register over investorernes andele, som dokumentation for investorernes andel af en afdelings formue. Registeret kaldes for ejerbogen. De oplysninger, som behandles om dig i ejerbogen er navn, adresse og VP-kontonummer (dit depotnummer hos VP Securities A/S). Oplysningerne indhenter BankInvest-koncernen via VP Securities A/S.

BankInvest-koncernen bruger dine oplysninger i forbindelse med indkaldelse og afholdelse af generalforsamling, udbyttebetalinger, tilbagesøgning af udbytteskat, besvarelse af henvendelser fra investorer og beregning af provision i overensstemmelse med regler om tredjepartsbetalinger til pengeinstitutterne.


Periode for opbevaring af dine personoplysninger

Dine oplysninger opbevares, så længe det er nødvendigt i forhold til ovennævnte formål.


Videregivelse af personoplysninger

I forbindelse med generel IT-understøttelse (IT-infrastruktur, servereopbevaring m.v.) og ejerbogsadministration og afvikling af generalforsamlinger videregives dine oplysninger til underdatabehandlere, som BankInvest-koncernen har indgået aftale med.


Cookies og tekniske oplysninger
BankInvest-koncernen behandler data som vedrører brugen af vores hjemmesider og digitale platforme, f.eks. investeringsappen Darwin.

Der benyttes cookies og lignende teknologier for at give bedre digitale oplevelser og gøre indholdet mere relevant for dig. Du kan finde flere oplysninger om cookies i vores cookiepolitik.


Tilbagekaldelse af samtykke
Tilladelse til videregivelse af oplysninger, der kræver dit samtykke, kan til enhver tid bringes til ophør ved, at du tilbagekalder dit samtykke.

Har du tilmeldt dig elektroniske nyhedsbreve via BankInvest-koncernens hjemmeside kan du altid framelde dig enten via link i nyhedsbrevet eller via hjemmesiden.


Dine rettigheder

I overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen har du en række rettigheder:

  • Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger BankInvest-koncernen behandler om dig
  • Du har ret til at få berigtiget og ajourført de personoplysninger, BankInvest-koncernen har registreret om dig
  • Du har ret til at få slettet de personoplysninger, BankInvest-koncernen har registreret om dig. Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter BankInvest-koncernen alle oplysninger, som BankInvest-koncernen ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme.

BankInvest-koncernen behandler primært persondata, som BankInvest-koncernen modtager via dit pengeinstitut (registrering hos VP Securities A/S), som således bør være korrekt og ajourført. 


Sikkerhed
BankInvest-koncernen er under tilsyn af Finanstilsynet og underlagt en række lovkrav til IT-sikkerhed.

BankInvest beskytter dine personoplysninger. BankInvest-koncernen har vedtaget interne regler om IT-sikkerhed, der beskytter dine personoplysninger mod uautoriseret offentliggørelse og mod at uvedkommende får adgang eller kendskab til dem.

Der er fastlagte procedurer for tildeling af adgangsrettigheder til de af medarbejderne i BankInvest, der behandler persondata. BankInvest kontrollerer medarbejdernes adgang gennem logning og en gang årligt gennemfører ekstern revision en IT-revision.

I tilfælde af et sikkerhedsbrud, der resulterer i en høj risiko for dig vil BankInvest informere om sikkerhedsbruddet så hurtigt som muligt.


Databeskyttelsesrådgiver (DPO)
BankInvest-koncernen er ikke forpligtet til at udpege en DPO. BankInvest-koncernen er en privat virksomhed, hvis kerneaktiviteter er værdipapirhandel for juridiske personer. Kerneaktiviteter kræver således ikke regelmæssig og systematisk overvågning af private personer eller involverer behandling i et stort omfang af følsomme personoplysninger. BankInvest-koncernen behandler primært persondata, som er påkrævet via lovgivning.


Klageinstans
Du har mulighed for klager over BankInvest-koncernens behandling af persondata om dig til Datatilsynet. Se kontaktoplysninger og mere om klageadgang her: www.datatilsynet.dk


Ændringer til privatlivspolitikken
Denne privatlivspolitik opdateres regelmæssigt og når det er nødvendigt af hensyn til den til enhver tid gældende databeskyttelseslovgivning.

 

Opdateret: 25.05.2018