Menu

Søg på sitet

Pressemeddelelse: BankInvest ansætter ny ESG-chef fra Nationalbanken

Nyt fra BankInvest

Thorsten Meyer Larsen, Head of Reserve Management i Nationalbanken, bliver ny chef for ESG og ansvarlige investeringer i BankInvest.

Thorsten Meyer Larsen, Head of Reserve Management i Nationalbanken, tiltræder 1. april 2022 som ny Head of ESG i BankInvest.

Her får han med reference til adm. direktør Lars Bo Bertram ansvar for yderligere udbygning af BankInvests arbejde med ansvarlige investeringer og bæredygtighed.

”Vi er både glade og stolte over, at Thorsten har sagt ja til opgaven med at løfte BankInvest til næste niveau inden for ESG og ansvarlige investeringer. Vi ønsker at fastholde den position, vi har opbygget de senere år, og den opgave er Thorsten Meyer Larsen efter vores vurdering den helt rette til at løse”, siger Lars Bo Bertram.

Thorsten Meyer Larsen ser også frem til samarbejdet:

”BankInvest har en stærk profil inden for ansvarlige investeringer. Fremgangen er blandt andet drevet af den meget store succes med de svanemærkede fonde, men også af en række dygtige investeringsfolk, der i en årrække har investeret med ESG som en integreret del af processen - og samtidig leveret stabile afkast. Det er en stærk base, som jeg glæder mig til at være med til at styrke og udvikle”, siger Thorsten Meyer Larsen.

Den 41-årige cand.oecon. og CFA er en hyppigt anvendt paneldebattør og ekspertkilde. Han begyndte karrieren i Finansministeriet, hvorefter han i 2012 skiftede til Nationalbanken. Her steg han hurtigt i graderne, og har siden 2016 være en del af ledelsen i Nationalbankens markedsafdeling. Han har undervejs haft ansvar for statens gældsforvaltning - bl.a. under Coronakrisen -  og dermed også været ansvarlig for udviklingen af en ny grøn dansk statsobligation. Aktuelt har han ansvaret for Nationalbankens 500 mia. kroner store valutareserve, hvor en vigtig opgave er en strategisk omlægning af investeringerne, så de flugter bedre med Paris-aftalen.

Thorsten Meyer Larsen bliver i BankInvest chef for en nyoprettet afdeling, der favner alle ESG- og CSR-ressourcer.

Thorsten Meyer Larsen tiltræder 1. april 2022 som ny Head of ESG i BankInvest.

Dato: 9. februar 2022 / Opdateret: 3. januar 2023

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld