Menu

Søg på sitet

BankInvest investerer i grønt tele-net i Schweiz og el-net til havvindmøller i Tyskland

Bæredygtighed

BankInvests Virksomhedsobligationer IG-afdelinger har netop investeret millioner i grønne obligationer fra teleselskabet Swisscom og el-netværksoperatøren Eurogrid.

Swisscom AG, som er det største schweiziske teleselskab og har en høj kreditværdighed, udstedte i dag en 8-årig grøn obligation på 500 mio. EUR (ca. 3,7 mia. DKK). Provenuet skal Swisscom bruge til at fortsætte energi-optimeringen af teleselskabets tele- og datanetværk, der CO2-belastes af stigende dataforbrug. BankInvests Virksomhedsobligationer IG-afdelinger deltog i udstedelsen, da obligationsinvesteringen understøtter BankInvests fokus på at skabe gode, stabile afkast til investorerne og samtidig aktivt deltage i den grønne omstilling.

”Swisscom har siden 2010 alene anvendt elektricitet fra vedvarende kilder og har desuden øget energieffektiviteten med lidt over 50%, ligesom de har en ambitiøs 2025 plan for yderligere energioptimering. På ESG-siden har de den højeste (AAA) score fra MSCI, og med en stabil profil, er vi glade for at deltage i den nye udstedelse”, siger Jens Korsgaard Skriver, analytiker i BankInvest.

Eurogrid, der operationelt driver elektriske netværk i Tyskland og Belgien, har ligeledes udstedt en grøn obligation med en løbetid på 12 år. Provenuet skal anvendes på konstruktionen af bindeled mellem Eurogrids netværk og to store havmølleparker i Østersøen. Eurogrid er en stærk, reguleret og stabil virksomhed, der passer godt ind i BankInvests Virksomhedsobligationer IGs profil.

”60% af den elektricitet der fordeles i  Eurogrids netværk er fra vedvarende energi, og Eurogrid har stor fokus på bæredygtighed, hvilket udmønter sig i flotte ESG-vurderinger fra de største udbydere. Omstilling til vedvarende energi er en af hjørnestenene i en bæredygtig fremtid og er derfor en vigtig del af vores investeringsstrategi”, siger Jens Korsgaard Skriver.

Grønne obligationer fylder i dag ca. 11% af den samlede formue i Virksomhedsobligationer IG-afdelinger.

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld