Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

Bæredygtigt aftryk - nu med Optima og grønne obligationer

15.04.2020

BankInvest har netop offentliggjort Bæredygtigt aftryk for første kvartal af 2020. Som noget nyt har vi denne gang også udarbejdet oversigter for de blandede Optima-afdelinger - og i afdelingen Virksomhedsobligationer IG kan man nu aflæse de grønne obligationers betydning for CO2-udledningen.

I oktober 2019 lancerede BankInvest som den første kapitalforvalter i Danmark en samlet oversigt over investeringernes bæredygtighed, Bæredygtigt aftryk.

Nu er oversigterne for 1. kvartal 2020 klar, med flere nye tiltag og flere investeringsprodukter end nogensinde.


» Gå til Bæredygtigt aftryk-oversigterne for 1. kvartal 2020

 

500 Fn Verdensmaal
Bæredygtigt aftryk viser blandt andet hvor mange af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling som den enkelte investeringsafdeling bidrager til at fremme.


Optima-afdelingerne er kommet med

Som noget nyt måler vi fremover også på bæredygtigheden for BankInvests Optima-afdelinger, der investerer i både aktier og obligationer - alt efter risikoprofil. Bæredygtigt aftryk viser værdierne på tværs af de nuværende otte Optima-afdelinger, uanset aktieandel.


Grønne obligationer

I afdelingen Virksomhedsobligationer IG er Bæredygtigt aftryk udvidet med en oversigt over, hvor stor en andel af CO2-udledningen, der kommer fra hhv. almindelige og grønne obligationer. Grønne obligationer – eller "Green Bonds", som de også kaldes - bidrager til den grønne omstilling ved at låne penge til projekter med positive klimamæssige effekter, som fx grøn energi.

Se også:
» BankInvest investerer i nye, grønne obligationer
 Se video om ansvarlige investeringer i BankInvest.

» Læs mere om Bæredygtigt Aftryk 

 

Opdateret: 18.05.2020

 

Bæredygtigt aftryk er et to-siders overblik, der viser, hvordan de enkelte afdelinger placerer sig i forhold til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, hvordan det ser ud i forhold til CO2-aftryk samt hvordan selskaberne i porteføljen agerer i forhold til miljø, sociale forhold og ledelse (ESG).

 

Ba 180 Rapport

 

Sådan ESG-bedømmes selskaberne

BankInvests ESG-arbejde støttes især på research-rapporter fra samarbejdspartneren MSCI ESG Research.

En ESG-rating udtrykker, hvordan en virksomhed agerer i forhold til miljø, sociale forhold og ledelse sammenlignet med andre virksomheder i egen branche eller markedet som helhed.

Virksomhedernes vurderes efter de 7 karaktertrin:  AAA, AA, A, BBB, BB, B samt CCC,  hvor AAA er bedst, og CCC dårligst.