Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

Morgenkommentaren: Negative obligationsrenter er Kejserens nye klæder

22.08.2019

Først troede man, at de negative renter var et midlertidigt fænomen. Sveriges Riksbank skød bevægelsen i gang i 2009. Danmarks Nationalbank fulgte med i 2012 og satte renten under 0%. Men så satte USA renten op i december 2015 og herefter fulgte otte renteforhøjelser. Udfordringen ligger i, at kejseren kan risikere at få lov til at spankulere rundt splitternøgen i meget lang tid, før drengen råber: "Men han har jo ikke noget på!"

Morgenkommentar Jve

BankInvests chefstrateg Jakob Vejlø er en fast del af panelet "Morgenkommentaren" på Finans.dk, der er Jyllands-Postens digitale erhvervsmedie. Panelet består af en række prominente danske økonomer fra den danske finansverden.

» Læs hele Jakob Vejløs morgenkommentar på Finans.dk

 

Opdateret: 04.09.2019