Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

Halvsløjt 2018 har ikke skræmt de private investorer

20.05.2019

De private investorer fortsætter med at købe investeringsfonde på trods af meget omskiftelige forhold på investeringsmarkederne. I de første fire måneder af 2019 har der således været det største nettokøb af investeringsfonde rettet mod danske detailinvestorer siden 2006.

Investering Danmark 500

Der skal øjensynligt noget til, før de private investorer går i panik. På trods af turbulens på investeringsmarkederne især i 4. kvartal 2018 har der været et pænt nettokøb af investeringsfonde i de første 4 måneder af 2019. Frem til og med april i år udgør nettokøbet af detailfonde godt 33 mia. kr., og vi skal helt tilbage til 2006 for at finde en periode med et tilsvarende højt nettokøb af detailfonde.

"Danskernes appetit på at sætte deres penge i investeringsfonde lader sig tilsyneladende ikke så let påvirke af de seneste måneders udsving på kapitalmarkederne, for vi kan se, at danskerne fortsat investerer. Det giver rigtig god mening at gå efter et bedre afkast ved fx at købe investeringsfonde, der set over en 10 års horisont slår bankbogen mange gange", siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering & Opsparing i Finans Danmark.

Over en 10-års horisont kan aktiefonde, der investerer i danske aktier, vise et afkast på 322 pct. Og aktiefonde, der investerer i Nordamerika, Norden og Fjernøsten, har haft afkast på over 200 pct. Til sammenligning ville afkastet på en indlånskonto over samme periode være ca. 8,5 pct.

Nettokøbet ses i stort set alle typer af investeringsfonde, men er især drevet af fonde i kategorierne Aktier Globale, Obligationer Non-investment Grade og Obligationer Øvrige Danske. Interessen for globale aktier var også stor igennem hele 2018, men i forhold til sidste år er nettokøbet af fonde eksponeret mod aktier og obligationer i emerging markets og blandede balancerede fonde faldet. I 2018 var der endvidere et nettosalg af fonde i kategorien Obligationer Øvrige Danske.

» Læs hele nyheden på Finans Danmarks hjemmeside

 

Opdateret: 20.05.2019