Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

Pengeugen sætter også fokus på unges investeringer

11.03.2019

Ifølge artikel i Finanswatch, ”finansspidser rykker ind i skolernes klasselokaler, viser tal fra Danmarks Statistik, at studerende i aldersgruppen 18-29, som bor til leje, har værdipapirer for lige godt 11.000 kr. og en bankopsparing på 41.400 kr.

"Danskerne - unge som gamle - har generelt forbløffende mange penge stående på almindelige indlånskonti i bankerne. Her vil vi opfordre til, at også unge mennesker overvejer at investere frie midler, for det er der på tværs af landet mange, der ikke gør. Det handler måske om, at man ikke er opmærksom på muligheden for at investere sin opsparing," siger cheføkonom i Finans Danmark, Niels Arne Dam, til FinansWatch. 

Dermed ikke sagt, at studerende skal løbe ud og kaste pengene i det første og bedste. "Hvis man investerer, skal man selvfølgelig sørge for at gøre det på et oplyst grundlag, men for mange ville det være i deres interesse at tage lidt mere risiko. Erfaringen siger, at når man investerer langsigtet og med spredt risiko, så får man også et pænt afkast," siger Niels Arne Dam. Han fremhæver her investeringsbeviser som en kærkommen mulighed, hvis de studerende ikke har kompetencer og tid til at forstå hele spektret i de finansielle markeder

» Læs artikel på FinansWatch

 

Pengeuge Lbb
Lars Bo Bertram, adm. direktør i BankInvest, skal tirsdag den 12. marts være gæsteunderviser for 7.x på Skolen på Duevej på Frederiksberg.


Se også:
» BankInvest er med i Pengeugen: Børn og unge skal blive klogere på privatøkonomi

 

Opdateret: 11.03.2019

PENGEUGE,- 2019

Pengeuge Logo

For sjette år i træk er Pengeuge på skoleskemaet på folkeskoler i hele landet. 734 skoleklasser deltager og bruger nogle dage på at lære om privatøkonomi.

Pengeuge kører i uge 11 fra d. 11.-15. marts 2019

Næsten 16.000 folkeskoleelever fordelt over hele landet deltager

Læs mere om pengeugen på: www.pengeuge.dk