Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

BankInvest er med i Pengeugen: Børn og unge skal blive klogere på privatøkonomi

08.03.2019

Pengeuge 2019 skydes i gang i næste uge. På Frederiksberg får Skolen på Duevej besøg af Lars Bo Bertram, adm. direktør i BankInvest. Lars skal være gæsteunderviser i 7X og tale med eleverne om privatøkonomi, budget, lån og opsparing.

Pengeuge Lbb
Lars Bo Bertram, adm. direktør i BankInvest, skal tirsdag den 12. marts være gæsteunderviser på Skolen på Duevej på Frederiksberg.

Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening arrangerer Pengeuge 2019 i perioden 11.-15. marts. Formålet med Pengeuge er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i matematik i grundskolens ældste klasser. Som noget nyt vil der i år også blive sat fokus på de unges færden på nettet.

Over 700 bankdirektører og rådgivere fra landets banker står parat til at kickstarte årets pengeuge, som igen i år sætter fokus på unge og økonomi. Ca. 16.000 elever sidder klar til at tage imod og lære mere om økonomi og digital sikkerhed. I år er 753 skoleklasser tilmeldt over hele landet.

Alt for mange unge ender i gældsfælden

Tal fra RK (register over dårlige betalere) viser, at alt for mange unge er fanget i RKI. De ender der, fordi de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi. Det kan gå galt, hvis de bruger SMS-lån/kviklån eller ikke betaler regningerne på deres mobiltelefon. Det skal Pengeugen være med til at rette op på.

”Det er vigtigt, at de unge tidligt lærer, hvad der er op og ned på deres privatøkonomi. Hvad kræver det at spare op til drømmerejsen? Hvad skal man passe på, hvis man skal låne penge? Og hvordan handler og betaler man sikkert på nettet? Det er super godt, at folkeskolen sætter fokus på børn og unges håndtering af privatøkonomi”, siger Lars Bo Bertram, adm. direktør i BankInvest.

Lars Bo Bertram besøger Skolen på Duevej på Frederiksberg tirsdag den 12. marts, hvor han skal være gæstelærer for 26 elever i 7X.

 

Opdateret: 08.03.2019

PENGEUGE,- 2019

Pengeuge Logo

For sjette år i træk er Pengeuge på skoleskemaet på folkeskoler i hele landet. 734 skoleklasser deltager og bruger nogle dage på at lære om privatøkonomi.

Pengeuge kører i uge 11 fra d. 11.-15. marts 2019

Næsten 16.000 folkeskoleelever fordelt over hele landet deltager

Læs mere om pengeugen på: www.pengeuge.dk