Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

Big data har store konsekvenser for fremtidens vinderaktier

20.11.2017

"Brugen af Big Data og kunstig intelligens tager fart. Det er gået fra at være noget, man taler om teoretisk til at påvirke forbrugernes og virksomhedernes hverdag", siger Thue Isen, chefporteføljemanager for BankInvest Basis Globale Aktier i dag i Jyllands-Posten.

Kunstig intelligens, AI, er ikke længere forbeholdt de helt store spillere som Google, Amazon og Alibaba. Stigende computerkraft kombineret med faldende pris for a lagre store mængder data har fået sat AI og "Big Data" på dagsordenen - også for almindelige virksomheder.

Især i retail-branchen ser man i disse år et udskillelsesløb, hvor de virksomheder, som ikke formår at favne den nye digitale virkelighed og de nye forbrugsmønstre, risikerer at gå under.

Thue Isen
"Konsekvenserne kan blive meget store inden for de forskellige brancher," siger chefporteføljemanager Thue Isen i dag i Jyllands-Posten. Foto: Ricky Molloy.

Denne udvikling stiller også større krav til investorerne, der må følge de enkelte selskaber endnu tættere for at sikre sig, at virksomhedsledelserne formår at indarbejde de nye algoritmer eller som minimum forholder sig til dem. Gør de ikke det, gør deres konkurrenter det sandsynligvis. Strategien med at købe en ”vinderaktie” og lægge den 20 år i porteføljen kan vise sig mere end almindeligt farlig.

"De klare vindere blandt de børsnoterede selskaber er dem, der ejer de store datamængder, opbevarer dem for andre og sælger services. Det er Alibaba og Amazon. Det er Google, Facebook, Apple og Microsoft. Udviklingen gavner også chipproducenter som TSCM og Broadcom", siger Thue Isen.


» Læs artikel i Jyllands-Posten (artiklen ligger bag betalingslogin)


Læs også:
» Kunstig intelligens boomer 

 

Opdateret: 27.08.2018