Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

BankInvest indfører aconto-udlodninger for udbyttebetalende afdelinger

16.11.2016

I forlængelse af skattelovforslag L123 er det ikke længere økonomisk attraktivt at etablere ex-kupon-fondskoder i aktieafdelinger. Derfor foreslår BankInvest-foreningerne på ekstraordinære generalforsamlinger i stedet for at indføre mulighed for at foretage aconto-udlodninger i alle udbyttebetalende afdelinger gældende fra 2017.

Jesper Thomas

Hvorfor aconto-udlodning?
Den foreslåede vedtægtsændring har til formål at forkorte perioden fra regnskabsårets afslutning frem til at evt. udlodninger bliver udbetalt til investorerne. Køber du et investeringsbevis i en udloddende afdeling i denne periode, vil du nemlig få en del af din investering udbetalt som skattepligtigt udbytte kort efter. Det kan være uhensigtsmæssigt, idet du ret hurtigt får udlodning ud til beskatning.

Hvad med ex-kuponer - og hvorfor forsvinder de?
At købe et bevis "ex-kupon" betyder, at du køber et bevis, som ikke udbetaler udbytte ved den førstkommende generalforsamling. Ex-kuponbeviser blev hidtil udbudt fra omkring medio januar og frem til generalforsamlingen i april. Nye skatteregler har dog gjort, at ex-kuponbeviser i aktieafdelinger ikke er attraktive for investorerne. Ved indførelse af aconto-udlodninger er behovet for ex-kupon-beviser i obligationsafdelingerne samtidig minimeret, hvorfor disse også bortfalder.

Hvad betyder det for investorerne?
De nye aconto-udlodninger bliver udbetalt tidligere på året, i februar måned, hvor de "normale" udlodninger først blev udbetalt efter afholdelse af foreningernes generalforsamlinger i april.

Påvirker aconto-udlodninger størrelsen på afdelingernes udbytte?
For de afdelinger, som er underlagt lovgivningens regler om minimumsudlodning, vil udlodningerne være opgjort i overensstemmelse hermed.

Der er dog mulighed for, at den udbetalte aconto-udlodning fra februar kan blive justeret som følge af de endelige udlodninger, der vedtages på foreningernes generalforsamlinger i april.


Læs også:
» Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i BankInvest-foreninger
» Læs mere om afkast og udbytte her på bankinvest.dk

 

Opdateret: 26.01.2017