Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

BankInvest vinder Lipper Fund Award for andet år i træk

06.07.2015

BankInvests frontier-aktieafdeling, New Emerging Markets Aktier (NEMA), har for andet år i træk vundet den eftertragtede Lipper Fund Award. NEMA fik den højeste score ud af 156 fonde i kategorien 'Equity Emerging Markets Global' for sin evne til at skabe et stabilt risikojusteret afkast over tre år.

Lipper Nordics 2015

Bag prisen står Thomson Reuters, verdens største leverandør af nyheder og finansiel information. Formålet med Lipper Fund er at belønne fonde og kapitalforvaltere for vedvarende resultater.

» Lipper Fund Award diplom


Seniorporteføljeforvalter Brian Muggeridge Andersen er glad for prisen, og understreger samtidig, at investeringsfilosofien er langsigtet: "En investering i NEMA er en investering i langsigtede og strukturelt drevne forandringer i lande med et enormt demografisk og økonomisk potentiale. Udviklingen i disse lande er dog sjældent lineær og investorer bør derfor, så vidt det er muligt, afstå fra kortsigtede investeringsstrategier i denne aktivklasse."

"Vores opgave ligger i at identificere de langsigtede tendenser, som ofte overses på grund af et overfladisk syn på landenes historie og deres nuværende udfordringer. For at forstå landene og de enkelte virksomheders potentiale, er det nødvendigt selv at besøge dem," siger Brian Muggeridge Andersen, der forvalter afdelingen sammen med seniorporteføljeforvalter Søren Høyer.

New Emerging Markets Aktier


BankInvest blandt pionererne
New Emerging Markers Aktier investerer i de såkaldte Frontier Markets, som er lande med økonomier, der befinder sig på et tidligt økonomisk stadie og kan betegnes som fremtidige udviklingslande. Det er lande, hvor lovende virksomheder vokser i takt med deres befolkninger. Samtidig er det lande, hvor en voksende middelklasse i stigende grad efterspørger de tjenester og forbrugsgoder, der er en fast del af forbrugsmønstret i de mere udviklede lande. Frontier Markets er præget af større usikkerhed - modsat de mere etablerede Emerging Markets som fx Brasilien, Rusland, Indien og Kina - men Frontier Markets er økonomisk attraktive grundet deres vækstpotentiale.

BankInvest var én af de første kapitalforvaltere i Danmark og i Europa, der så mulighederne i disse nye vækstcentre. Siden 2006 har afdelingen New Emerging Markets Aktier investeret i det vækstpotentiale, der ofte har været gemt af vejen bag en mangelfuld og negativ vinklet pressedækning. Afdelingen er aktivt forvaltet og investerer i 50-60 selskaber i 20-25 lande, startende fra Vietnam over Pakistan, videre gennem Kenya og Egypten til Argentina.

73% i afkast
Over de seneste tre år - siden juni 2012 - har NEMA givet sine investorer 73% i afkast*, 13 procentpoint mere end afdelingens benchmark i samme periode. Afkastet er skabt ved en omhyggelig sammensætning af porteføljen, hvor de økonomiske, politiske forhold og tendenser i de enkelte Frontier-lande bliver analyseret, før en udvælgelse af de lokale virksomheder går i gang.

Indekseret afkast over 3 år

Indekseret afkast over 3 år**


BankInvest New Emerging Markets Aktier har tidligere vundet Lipper Fund Award 2014 i samme kategori og er derudover bl.a. blevet kåret som bedste Frontier-fond 2013 i af svenske Fondmarknaden.se.

Læs mere:
» Læs mere om afdelingen New Emerging Markets Aktier
» Flotte afkast i Frontier Markets
» BankInvest vinder Lipper Fund Award (2014) 


* Akkumuleret afkast fra 31.05.12 til 31.05.15 efter omkostninger
**Bemærk at historiske afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast.

 

Opdateret: 26.01.2017