Accept af cookies fra BankInvest.dk

BankInvest bruger cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside. Vi bruger alene oplysningerne til at afvikle driften af hjemmesiden og til at udarbejde statistik. Du kan altid slette cookies fra BankInvest.dk igen.
Læs mere om cookies på BankInvest.dk

BankInvest vinder Lipper Fund Award

13.06.2014

BankInvests frontier-aktieafdeling New Emerging Markets Aktier (NEMA) har vundet den eftertragtede Lipper Fund Award for 2014. NEMA får prisen i kategorien 'Equity Emerging Markets Global' for evnen til at skabe et stabilt og stærkt risikojusteret afkast gennem tre år i forhold til nordiske konkurrenter.

New Emerging Markets Aktier


Bag prisen står Thomson Reuters, verdens største leverandør af nyheder og finansiel information. Formålet med Lipper Fund er at belønne fonde og kapitalforvaltere for vedvarende resultater.

Seniorporteføljeforvalter for afdelingen, Søren Høyer, er glad for prisen: "2012 og 2013 var særdeles gode år for BankInvest New Emerging Markets Aktier. Afkast før omkostninger var 38 procent i 2012 og 28 procent i 2013 og dermed markant bedre end de afkast, man kunne have opnået som investor i emerging markets* (16,9 hhv. -6,8 procent) og globale aktiemarkeder** (14,8 hhv. 17,5 procent)."

"Fremgangen var både præget af en højere økonomisk global vækstrate, lavere renter, fravær af store politiske dramaer og en fortsat stigende kvalitet i mange af vores investeringsselskaber målt på bland andet (lav) gæld, (høje) dividender og (stigende) overskudsgrader," siger Søren Høyer.

Lipper Nordics 2014


New Emerging Markers Aktier investerer i virksomheder i lande, der er længere tilbage i udvikling end de mere traditionelle vækst-markeder i Sydamerika og Asien. Disse frontier-lande har et stort potentiale blandt andet fordi en voksende middelklasse i stigende grad efterspørger de tjenester og forbrugsgoder, der er en fast del af forbrugsmønstret i de mere udviklede lande.

Afdelingen er aktivt forvaltet og investerer i 40-50 selskaber fra gruppen af frontier-lande. Der er tale om et globalt investeringsunivers, hvor frontier-landene i dag udgør mindre end 5 procent af verdens BNP og mindre end 2 procent af verdens børsnoterede aktieværdi, men som repræsenterer over 15 procent af verdens befolkning og over 20 procent af de globale oliereserver. Frontier-landene har typisk en højere vækstrate end de mere modne lande i Vesteuropa og Nordamerika og har generelt nydt godt af de lavere renter på globalt plan.

Indekseret afkast over 3 år

Indekseret afkast over 3 år***


BankInvest New Emerging Markets Aktier blev også tidligere i år hædret, da afdelingen blev kåret som bedste frontier-fond 2013 i af svenske Fondmarknaden.se.

» Se diplom fra Lipper Fund Awards

» Læs mere om New Emerging Markets Aktier
» NEMA kåret som bedste frontier-fond 2013 i Sverige 


BankInvest har tidligere modtaget en Lipper Fund Award. I 2011 vandt den globale aktieafdeling Globalt Forbrug i sin kategori.


*MSCI Emerging Markets
**MSCI All Countries World
***Bemærk at historiske afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast.

 

Opdateret: 18.06.2014