Menu

Søg på sitet

Sæt skub i din opsparing og den grønne omstilling

Når danskerne skal investere deres opsparinger, ønsker mange at tage hensyn til samfundet og miljøet samtidigt med et konkurrencedygtigt afkast. I BankInvest arbejder vi for at kombinere det bedste fra begge verdener.

Vi tror på, at ansvarlig forretning skaber mest værdi for både virksomheder og investorer. Derfor investerer de i virksomheder, der tager hensyn til samfundet og miljøet.

Når arbejdsforhold, miljø og basale rettigheder bliver taget alvorligt, viser det sig*, at investorerne med stor sandsynlighed vil få et højere afkast i virksomheder, der tager højde for dette. Denne tilgang skaber både værdi her og nu, men også for fremtidige generationer.

Vil du vide mere om bæredygtige investeringer?

 

Høj standard

Der stilles store krav til virksomhederne, men også til BankInvest, der lægger linjen for ansvarlighed og bæredygtighed.

BankInvest ser efter ansvarlighed hos de virksomheder, de investerer i. Her bliver virksomhederne vurderet på deres indsats for miljømæssige, sociale og ledelsesforhold (ESG). BankInvest ser bl.a. på, om en virksomhed har styr på dens arbejdsvilkår, om den overholder miljø- og menneskerettighederne, og om den har en plan for at reducere dens CO2-udledning. BankInvest fravælger også virksomheder, der fx bryder med principperne omkring børnearbejde eller retten til at være en del af en fagforening, hvis de ikke ønsker at tage ansvar og ændre adfærd, samt produktion af kontroversielle våben (fx kemiske våben).

*Friede, Busch & Bassen; ”ESG and financial performance: aggregated evidence from more than 2000 empirical studies”, 2015.

Svanemærkede bæredygtige investeringsfonde

Vores investeringer har en standard for ansvarlighed, der skal overholdes på tværs af alle vores investeringsprodukter. Derudover tilbyder vi også to svanemærkede aktie- og obligationsfonde, som imødekommer en ekstra række kriterier.

Vores svanemærkede investeringsfonde scorer meget højt i deres bidrag til FN’s verdensmål, har et meget lavt CO2-aftryk og ekskluderer investeringer i virksomheder, der har mere end 5% af deres omsætning fra våben, tobak, atomkraft og fossile brændstoffer.

Fondene kompenserer desuden for ejerandelen af det CO2-aftryk, som virksomhederne, de investerer i, udleder. Det gøres gennem godkendte CO2-kreditter, som BankInvest køber. Hvis en virksomhed udleder 100.000 tons CO2, og BankInvest ejer 1% svarende til 1.000 tons CO2, vil BankInvest købe CO2-kreditter svarende til en reduktion på 1.000 tons CO2.

BankInvests svanemærkede bæredygtige investeringsfonde er for alle. Det sikrer, at investorernes penge før en forskel for dem selv, men også verden omkring dem.

Læs mere om vores svanemærkede fonde

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld