Menu

Søg på sitet

Invester i en bæredygtig fremtid

Bæredygtige investeringer - der tager hensyn til både din omverden og dit investeringsafkast

Danske investorer viser stigende interesse for at investere deres opsparing i bæredygtige og ansvarlige fonde, der samtidig kan levere et konkurrencedygtigt afkast. Det kræver naturligvis, at virksomhederne er ordentlige og ansvarlige og overholder internationale normer og konventioner.

Flere og flere investorer ønsker samtidig, at pengene også arbejder for en bedre verden, bidrager til FN’s verdensmål og trækker klimaet i en grønnere retning. Og det rejser naturligvis spørgsmålet: Hvordan sikrer jeg, at investeringen rent faktisk også er bæredygtig?

BankInvests svanemærkede investeringsfonde er for alle

BankInvest har lanceret tre ambitiøse, bæredygtige og svanemærkede fonde til dig der ønsker tryghed for, at dine penge gør en forskel – både for dig selv og din omverden.

Svanemærket er din garanti for, at BankInvest tager hånd om dine investeringer på en måde, som Danmarks og Nordens mest udbredte og kendte miljømærke kan stå inde for. Svanemærkede investeringsfonde skal nemlig opfylde 25 obligatoriske krav, der regulerer de forskellige måder, som en fond kan påvirke virksomheder på. 

BankInvests svanemærkede fonde investerer i virksomheder og obligationer, der:

  • Scorer højt på understøttelse af FN’s verdensmål
  • Har et lavt CO2-aftryk sammenlignet med benchmark

Samtidig ekskluderes investeringer i virksomheder med mere end 5% omsætning fra:

  • Våben
  • Tobak
  • Atomkraft
  • Fossile brændstoffer

 

BankInvests svanemærkede fonde

Navn
Afkast i dag
ISIN
Risiko
Indre værdi
Afkast i dag
År til dato
Indløsning
Emission
Data fra
Seneste måned
1 år
3 år
5 år
7 år
10 år
ISIN
2020
2019
2018
CI/VI Prospekt Regnskab Vedtægter Investorbrev Bæredygtigt aftryk Faktaark

Når du investerer bæredygtigt, får du en stor reduktion i din CO2-udledning

Kilde: BankInvests beregninger. Gennemsnitlig formue på 1,4 mio. kr. set over 42 år (arbejdsliv) er baseret på rapport fra CBS Professor Jesper Rangvids ”Danskernes opsparing – med særligt blik på investeringsforeninger”.​ CO₂ reduktionen ved bæredygtige investeringer er ved en 50-50 investering i BankInvest Globale Aktier Bæredygtigt Udvikling og Globale Obligationer Bæredygtig udvikling sammenlignet med en investering i verdensmarkedet.​

BankInvest anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Tegning af andele i afdelingen bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation. Informationen findes på www.bankinvest.dk

Nyhedsbrev

Få de bedste nyheder fra BankInvest leveret direkte til din e-mailadresse.

Tilmeld